Időről időre előfordul, hogy meglátogatják egymást a hasonló tevékenységet végző csoportok, egyesületek. Bócsán ez egy meglehetősen széles kör: sportolók, hagyományőrzők, Torockó-barátok… és a dutrások. Így ősz elején is van alkalom bőven, lásd falunapok, szüreti fesztiválok… A napokban a városföldi falunapra hívták meg őket, hogy jelenlétükkel és felújított munkagépeikkel emeljék a rendezvény fényét.

-Hirdetés-

Az indulás reggel történt és lábon mentek el a csettegővel valamint az öt Dutra traktorral a nem is olyan közeli községbe. Odaérve beálltak az induló felvonulók közé: a faluközpontból a Dózsa-telepre majd vissza vezetett az út, közben pedig sokan megcsodálták őket. Ebéd után szabadtéri programok következtek. Amíg a színpadon a fellépők követték egymást, a közönség odamehetett a nagy számban kiállított veterán gépekhez is és kérdéseket tehetett fel — köztük a bócsai delegációnak, amely a következőkből állt:

Bak Antal, Balogh Imre, Bíró István „Liba”, Bócsa Mihály, Kiskopárdi Lajos, Majer Jenő. Kiemelendő, hogy előtte egy héttel Csólyospáloson jártak hasonló célból, és már készülnek a bócsai szüreti felvonulásra, mely minden év egyik fő attrakciója számukra.        

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS