A kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával szeptember 18-án Iskola start! címmel Török Zsuzsa klinikai szakpszichológus tartott előadást, amelynek mottója Vekerdy Tamás gondolata is lehetne, miszerint „Az egész magyar iskolarendszert áthatja az az abnormális gondolat,hogy a jó tanulóból lesz jól boldoguló ember. Ez abszolút nem igaz.” Az iskolai tananyag maximum 20%-ban befolyásolja az életben való boldogulást. A megtanult tananyag 75%-a öt év alatt elhalványul,ha nem használják rendszeresen.

-Hirdetés-

Török Zsuzsa az érzelmi intelligencia fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy hogyan tudjuk kezelni saját és mások érzelmeit, hogyan tudunk csapatban dolgozni, hogyan tudunk együttműködni a többiekkel, hogyan tűrjük a stresszt, a nehéz helyzeteket. Ezek mind megtanulhatók a családban és az iskolában, a felelősség a szülőké és a pedagógusoké.

A gyereket hagyjuk gyereknek lenni, ne vegyük el tőle a gyerekkort. Biztosítsunk neki pihenőidőt és adjunk lehetőséget a szabad játékra. A tanulás pedig a gyerek és az iskola ügye nem pedig a szülő és az iskoláé. Így tudjuk biztosítani neki az önállóságot. Büszkék arra, hogy tanulnak, hogy írni, olvasni és számolni tudnak és ez nagy motiváció, mert belépnek a „nagyok” világába. Bízzunk meg benne!

B.M.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS