Komoly munkálatok kezdődtek el a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ mellett az Evangélikus Imaház felőli résznél. Itt korábban egy kisebb park volt elöregedett növényzettel, amelyet sokszor a nagyrendezvények alkalmával parkolónak használtak a járművezetők.

Az említett területtel kapcsolatban határozott úgy a kiskőrösi önkormányzat, hogy saját önerőből finanszírozva a költségeket parkolót építenek itt ki. A munkálatok kezdetével párhuzamosan kivágásra került az a platánfa is, amely a művelődési központ sarkánál volt. A fa gyökerei már felnyomták a járdát, a térkövet, behatoltak az épület alá és az aszfalt utat is károsították már. Mindemellett a nagy fa déli irányba is megdőlt már jelentősen, így egy komolyabb vihar esetén balesetveszélyt jelentett. A fa kivágása után a megrongálódott járda és térkő részt felújítják.

-Hirdetés-

A művelődési központ melletti parkoló kialakítása a tervek szerint idén elkészül, ami által mintegy 10 autónak lesz lehetősége itt megállni. A parkoló a formáját tekintve patkó alakú lesz, amely jobb és bal oldalában lehet majd megállni halszálkás formában. Ez a rész aszfalt borítást kap és úgy kerül kialakításra, hogy fákat is tudjanak majd ültetni ide, valamint a művelődési ház szerviz útjaként akár egy teherautóval is be tudjanak hajtani ide.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS