A hűvös, szeles őszi idő ellenére is túrázók lepték el a Kiskőrös mellett található Szücsi-erdőt szeptember 22-én, hogy meglessék az őszi rózsaszín kikerics szőnyeggel borított tájat, de emellett még kornistárnicsot is láthattak.

-Hirdetés-

Reggel 10 órakor gyülekeztek a lelkes túrázók az erdő előtt, voltak családok, akik vidékről jöttek. A túrát Sárkány József, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője irányította, valamint tőle hallhatták az érdekes információkat.

A terület szabadon látogatható, pontos neve: Kiskőrösi Turjános-erdő, mely 1974-ben védelem alá került,majd 1990-ben kibővített lett. A terület kezelője a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatósága.

turján szó pontosan azt az élőhelytípust jelöli, melyet égeres és magyarkőrises láperdők,rekettyefüzesek, magasságos láprétek, és kaszálórétek borítanak.

A túra során a színpompás virágokon kívül a túrázók belebotlottak néhány tücsökbe, gyíkba, láthattak szorgos méheket, hallhattak surranó őzeket a szélsüvített faleveleken kívül is.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS