Keceli eső, azaz porvihar fogadta a 11. Birkafőző verseny résztvevőit a Motoros Kocsma udvarán szeptember 22-én szombaton reggel. Ám az időjárás nem fogott ki az elszánt főzni, versenyezni akaró csapatokon. A már hagyománnyá vált rendezvényt a PAVA Gasztro és Kulturális Egyesület szervezte.

-Hirdetés-

A délelőtti sütés-főzés után a népes vendégsereg kedvére válogathatott a finom ételek között, mert nem csak birkából készültek a finomságok, hanem sokfélét sütöttek, főztek a résztvevők.

Az egész napos program a gyerekek, felnőttek szórakozását szolgálta. Kirakodó vásár kínálta portékáját, a gyerekek a légvár, az arcfestő, a népi játékok és a kézműves sátor ajánlatából választhattak.

A jó hangulathoz a Bogárzó Citerazenekar és a Szélkakas Citerazenekar járult hozzá. A főzőverseny eredményhirdetése után Bernáth Ferenc, gitárművész varázsolta el a közönséget játékával. Délután és este folytatódott a zenés program: A Hahó együttes muzsikált – Nem csak gyerekeknek, majd a Napos Oldal együttes tette vidámmá, kellemessé a baráti társaságok, családok együtt töltött napját. A legtöbben a várva várt  3+2 zenekar  élő műsora közben táncoltak a színpad előtti téren, végül a Rock Fanatic banda előadása zárta az estét.

A 36 benevezett csapat ételeit háromtagú zsűri bírálta el: Balogh István mesterszakács, Farkas Gergely, a Jobbik Keceli Szervezetének elnöke, Lehőcz József a Keceli Patachich Gábor Borrend Nagymestere. Döntésük alapján a 45 tétel közül

  1. helyezett: Répási-Grúber Team
  2. helyezett: Pintér Művek
  3. helyezett: Bacsa Team

Különdíjasok lettek:
I. Krémes (Zentai) féle édeskáposztás birka
II. Vízízűek által készített sült birkacomb
III. Nyerő8as bográcsából klassic birkapöri

Arany diplomát kaptak még:

M1800 motorosok
Gyergyószentmiklós
Beivósok

Kuriózumok voltak: sült birkacomb, káposztás birka, paradicsomos birka.

A díjakat az esemény plakáton felsorolt támogatói ajánlották fel.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS