Összehangolt akció keretében Baján és Kiskőrösön fogtak el két férfit, akik a gyanú szerint hasist és marihuánát árultak. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem miatt folytat nyomozást egy 24 és egy 64 éves férfi ellen.

-Hirdetés-

A nyomozás adatai szerint a fiatalabb gyanúsított rendszeresen kábítószert szerzett be, illetve értékesített Magyarország területén különböző helyeken úgy, hogy idősebb társának utasításokat adott, hogy mikor, mennyi és milyen kábítószert adjon át a vásárlók részére.

Az egyik ilyen alkalommal, 2018. szeptember 1-jén egy pécsi férfinak adtak át kábítószert, ezt követően a pécsi vásárlót a Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták. Több mint egy kilogramm marihuánát találtak nála.

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói, a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei, valamint a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akciót tartottak 2018. szeptember 20-án és egy bajai telephelyen elfogták az egyik, majd Kiskőrösön a másik gyanúsítottat is.

A telephelyen történt kutatás során a rendőrök bruttó 2100 gramm barna, tömb alakú hasist, az épület előtt parkoló gépkocsiban 22 csomagban bruttó 2300 gramm marihuánát foglaltak le. Ezen kívül a kábítószer adagolásához szükséges gumikesztyűket, tárolóedényt, csomagolóanyagot és digitális mérleget találtak még. A 24 éves gyanúsított lakó- és tartózkodási helyein megtartott kutatás során több ezer eurót, mobiltelefonokat és SIM kártyát is lefoglaltak.

A bíróság a napokban mindkettőjük letartóztatását elrendelte.

Forrás: police.hu

DéKá

MEGOSZTÁS