A Kiskőrösi Óvodák Szűcsi Tagóvodája a hagyományőrzés jegyében szeptember 28-án Mihály napi vásárt tartott, Szabó Zoltánné-Piroska és Szűcsné Szabó Éva Ildikó nagycsoportos óvónők ötlete alapján. A jeles napot hatalmas előkészületi munkák előzték meg, melyben a szülők is segédkeztek. A műsort Kecskemétiné Viczián Ilona óvodavezető nyitotta meg, bevezetésként állatokkal kapcsolatos fejtörőkkel dolgoztatta meg a jelenlévőket. A nagycsoportosok vásári hangulatot jelenítettek meg, a középsősök dallal köszöntötték a résztvevőket.

-Hirdetés-

Néptánccal kedveskedtek az óvoda régi gyermekei, a Szlovák Kisebbségi Szervezet képviselői, és a Szivárvány Néptánc Együttes tagjai.

Mindehhez a zenét és a jó hangulatot az akasztói Vízkereszt Citerazenekar biztosította. Vetítéssel egybekötött juhászbemutatót tartott Akasztóról Suhajda Simon, kiállítása visszaidézte a régi idők hangulatát. Az udvaron népi fajátékok várták a gyerekeket, melyeket Bobek Sándor és Pozsgai Liliána készítettek. A vásári forgatagban megtalálható volt a mézeskalács is, de kézzel készült ajándéktárgyakkal, lángossal és süteményekkel is találkozhattunk.

A Szlovák Önkormányzat vezetője Gmoser Györgyné is megtisztelte jelenlétével a programot. A Herczegi kürtöskalács vattacukorral és pattogatott kukoricával lepte meg a gyerekeket, és bevételüket az óvoda fejlesztésére ajánlották fel. A nap befejezéseként szalonnasütésre is volt lehetőség. A hatalmas siker övezte rendezvénynek reméljük jövőre lesz folytatása.

B.M.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS