A Soltvadkerti TE labdarúgóinak 8 mérkőzést kellett arra várniuk, hogy megszerezzék hazai környezetben az első győzelmüket. A csapat korábban egy döntetlen mellett csak Kelebián hagyta el győztesen a pályát.
A vadkerti csapat a bajnokság 8. fordulójában hazai környezetben fogadta a Bácsalmás együttesét, akik ellen 3-2-re (2-1) nyertek: Frittmann – Rózsa, Font, Márki, Burszki, Soproni, Szalai, Pekker, Frei, Vargacz, Palakovics (Németh P.). Edző: Hatvanyi Edvárd.

-Hirdetés-

A találkozó előtti fordulóban nagyszerű teljesítményt nyújtva kapott ki hazai pályán a soltvadkerti csapat a Kiskunfélegyházától. Most az együttes helyzetét nehezítette, hogy nem állt a csapat rendelkezésére Szarka Roland, a kiállítása miatt egy mérkőzésre szóló eltiltását töltő Radics Zoltán és a Kiskunfélegyháza elleni mérkőzésen bokasérülést szenvedő Tóth Árpád „Szóda”. Az előző heti formát még tartalékosan is sikerült átmentenie a vadkertieknek erre a találkozóra. A hazai csapat szervezett védekezésből épülő gyors támadásokkal hozta zavarba az ellenfelét. A lehető legjobban kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára miután Soproni András a 2. percben megszerezte a vezetés (1-0). Ezt követően Palakovics Balázsnak és Varagacz Zikó Jánosnak is nagy helyzete volt, de nem sikerült gólra váltani. A találkozó második gólját Font Norbert szerezte a 42. percben (2-0). A hazaiak középhátvédje egy szabadrúgás követően lőtt óriási gólt a jobb felső sarokba, a talán a forduló legszebb találata címet is kiérdemelné. Az első félidő vége előtt azonban egy nagy védelmi hiba után szépítettek a vendégek (1-2), amivel ismét nyílt volt a találkozó. A második félidőre határozottabban jött ki a pályára a bácsalmási együttes és a 49. percben egy kapusról kipattanó labdát kotortak közelről a hálóba (2-2). A találkozó hátralévő részében mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, melyekből a 73. percben Németh Pál szerezte meg egy szép támadás végén a mindent eldöntő találatot (3-2). A játék képe alapján az első félidőben már 3-4 góllal vezethetett volna a hazai gárda, de a soltvadkertiek saját hibáik miatt tették maguknak nehézzé a mérkőzést.

Ifjúsági eredmény:
Soltvadkerti TE-Bácsalmási PVSE 0-3

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS