A Képviselő-testület 70/2018 határozata alapján, Vlcskóné Csatlós Erzsébet 2018. augusztus 1. napjától megbízást kapott, a magasabb vezetői megbízásnak minősülő Kiskőrösi Óvodák (6200 Kiskőrös, Batthyány u. 2.) óvodavezetői beosztásának ellátására.

-Hirdetés-

Debütáló intézményvezetőként elmondta, hogy a 2018. augusztus 1-től eltelt időszak; eseményekben, kihívásokban gazdag és tanulságos volt. Az alkalmazotti közösséget az aktuális változásokhoz, a megújulás folyamataihoz való igazodás, a pontos munkavégzés és példaértékű munkafegyelem jellemezte. A társadalmi változások, a felgyorsult világ és a már jóval informálisabb gyermekek léte a nevelési- oktatási intézményekben, szintén megkövetelik a szakmailag kompetens, magasan kvalifikált, több területen jól képzett szakemberek jelenlétét. A szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztések első lépéseként új munkaközösségek, tehetségműhelyek alakultak, mint például: ügyes kezek, környezet és egészségnevelés, szlovák hagyományőrző, ének- zene vagy anyanyelvi munkaközösség.

Változások történtek a nevelőtestület személyi állományában, tárgyi feltételeik új beszerzésekkel gazdagodtak, mindenemellett a nyár folyamán elvégezték a szükséges karbantartási, állagmegőrző munkálatokat is.

Az éves munkatervből azt is kiderül, hogy a nevelőtestület feladatául tűzte ki a következőket: digitális csoportnapló minél több csoportban; információáramlás javítása; a pedagógiai program módosítása; tehetségponttá válás; jó gyakorlatok óvodán belüli átadása, tudásmegosztás kidolgozása, elfogadtatása; a tudatos tervezőmunka segítése a pedagógiai folyamatokban; madárbarát óvoda cím elnyerése; Zöld Óvoda örökös cím elnyerése; hátránycsökkentő, esélyteremtő projektek megvalósítása.

Amikor azt mondjuk vezető, egy olyan emberre gondolunk, aki vállalja a felelősséget. Nem azért, mert ez jó neki. Nem azért, mert akkora pénzeket akaszt le érte. Nem azért, mert élvezi, hogy embereket ugráltathat. Azért lesz vezető, mert nagyobb felelősséget vállal, mint a körülötte lévők. Mindehhez kívánjuk Vlocskóné Csatlós Erzsébetnek, hogy minden naphoz újult erővel, magabiztossággal fogjon hozzá. A gyermekekkel való törődés és szeretetteljes gondoskodás pedig továbbra is maradjon alapfeltétel szakmai programjaikban.

B.M.

MEGOSZTÁS