A soltvadkerti önkormányzat legutóbbi testületi-ülése alkalmával elismerések átadására is sor került. A város vezetése folytatta azt a hagyományt, hogy minden évben a tanévkezdet alkalmával oklevél elismerésben részesítik azokat, akik az előző évben kiemelkedő eredményeket értek el.
A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola diákjai közül többen is kiemelkedő eredményeket értek el az országos és a nemzetközi versenyeken. A 2017/2018-as tanévben nyújtott eredményeik elismeréséül 12 olyan diákot köszöntöttek, akik országos bajnokok vagy nemzetközi szinten értek el kiemelkedő eredményt.
Az országos asztalitenisz diákolimpia küzdelmeiben a csapatversenyben a dobogó legmagasabb fokára állhatott Bíró Nóra, Müller Evelin és Pál Dorka (edző: Müllerné Valics Emese). Az országos diákolimpiai küzdelmek során úszásban Kiss Virág ért el első helyezést (edző: Novotnyi Attila). A Belgiumban megrendezett Nemzetközi Sakk Fesztiválon Daróczi Donát a felnőtt kategóriában ezüst, a csapatversenyben pedig aranyérmet szerzett (edző: Nagy János). Az országos grappling diákolimpia egyéni versenyében első lett Babenyecz Bence, Frittmann Gergő és Lakatos Árpád (edző: Egervári László és Vancsik Nándor). Birkózásban lett magyar bajnok Müller Petra (edző: Egervári László), aranyérmet szerzett a bócsai egyesület színeiben Gáspár Bálint és Németh Bálint (edző: Petróczi Andor), valamint az U14-es korosztályban birkózás-szumóban az első helyen végzett Gangl Zétény (edző: Egervári László).

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS