Az 1848-49es szabadságharc leverése után kivégzett 13 honvédtiszt emlékére idén is méltó ünnepséget rendeztek a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum szervezésében.

-Hirdetés-

A látogatók kiállítást tekinthettek meg Dobák Géza, Hermann Róbert, Krámer Iván magángyűjtők anyagából. A délutánt Prof. Dr. Hermann Róbert nyitotta, aki eladásában beszélt a magyar-lengyel viszonyról a szabadságharc idején, majd könyvbemutatót tartott a “Görgei Artúr válogatott írásai” c. könyvről. Az érdekes történelmi tényeket is magában foglaló előadása után mindenkinek lehetősége volt kérdéseket feltenni, valamint megvásárolni a művet.

Az aradi vértanúkról való megemlékezést ünnepélyes keretek között, az aradi fal előtt tartották meg. Az irodalmi műsort a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Wattay Szakképző Iskola és Kollégium diákjai adták elő, de jelen volt Dr. Tóth Ákos tárogatóművész is, aki zenei játékával emelte a megemlékezés színvonalát.

Az ünnepi beszédet Dr. Pelyach István történész tartotta, ezt követően pedig virágokat, mécseseket helyeztek el az emlékműnél.

O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS