Az elmúlt hétvége szombati napján tartották Tázláron a hagyományos szüreti mulatságokat. A 11 órától kezdődő rendezvényről Vass Bódi Renáta szervező mesélt nekünk.

-Hirdetés-

A község sportpályáján gyülekeztek a résztvevők, ahol közel ötven jármű – vegyesen lovas fogat, lovas kocsi, csettegő, traktor, egyéb járművek – és közel 30 lóhátas résztvevő gyűlt össze. Az ebéd sokak nagy örömére töltött káposzta volt, amit jóízűen fogyasztott mindenki. 13 órakor indult a felvonulás az első megállóhoz Tázlár-Felsőtelepre, ahol sok étellel, itallal és nagy vendégszeretettel vártak minket a település lakói.

A visszaindulást követően Tázlár utcáit körbejárva érkeztünk a második megállóhoz a tázlári vásártérre, ahol a község lakosságának a vendégszeretetét élvezhettük. Aki csak tudott hozzájárult a rendezvény sikeréhez, volt aki sütit sütött, zsíros kenyeret kent, szendvicset készített vagy éppen pogácsát sütött. Ezúton is megmutatkozott az összefogás ereje! A felvonulás része volt a LEGSZEBB FOGAT és a LEGSZEBB LOVAS LÁNY verseny, amit a résztvevő emberek szavazhattak meg, melynek nyertesei Bak Antal – egy gyönyörűen feldíszített csettegő – és Csipak Flóra lettek.

Természetesen a felvonuláson tapasztalt jókedv és vigadalom után, a program a művelődési házban folytatódott, ahol egy népzenei műsorral nyitották meg a mulatságot.  A délután folyamán az asszonykórus, a citerazenekar és néptáncos gyermekek műsora színesítette a rendezvényt.

Majd az egész napos programok után elkezdődött a szüreti bál és a felhőtlen, hajnalig tartó mulatozás.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (60 db kép)
MEGOSZTÁS