Vagy úgy is mondhatnánk: jót tenni jó!

-Hirdetés-

Kiskunhalason évek óta működik a Benjamin Lakóotthon, mely 2009-es megnyitásától kezdve 12 fő halmozottan sérült fiatal felnőttnek nyújt családias jellegű, tartós bentlakásos ellátást. A lakók hétköznap délelőttönként fejlesztő  pedagógus által vezetett szocioterápiás foglalkozáson (kézművesség, művészetterápia, kertgondozás) vesznek részt. Délutánonként egyéni fejlesztésekre (mozgásfejlesztés, hydroterápia) van lehetőség. Mindezek képességeikhez mérten egyéni fejlesztési terv alapján történnek. A nap további részében, illetve a hétvégéken közösségi programokon (kirándulás, egyházi alkalmak, szabadidős programok) való részvétellel, egymásra történő odafigyeléssel alakítják ki a közösséget a mentorok. Céljuk az, hogy valódi otthont teremtsenek a fiatalok számára, ahol nem csupán gondozási tevékenység, hanem a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik.

A pirtói Ekéné Misándi Klára személyesen is érintett az intézményben. Akinek pedig mozgáskorlátozott, sérült vagy fogyatékkal élő ember van a családjában, jobban átéli a mindennapok nehézségeit. Ezért is vállalkozik évek óta arra, hogy ilyenkor, október elején jótékonysági bált rendez a lakóotthon részére. Erre az elmúlt hétvégén a kiskunhalasi Tiszti Klubban került sor.

A vendégek az otthon lakói, a családtagok és az ügy támogatói közül kerültek ki. A vacsorát áhítat, valamint zenés-táncos-énekes produkciók előzték meg. A zenekar tagjait a bócsai Tóth János zenész-vállalkozó toborozta össze a bálra. Nagy volt a kihívás: a jótékonyság mellett még arra is kellett ügyelniük, hogy lehetőség szerint alá tudják festeni az énekes sztárvendég, Buch Tibor műsorát is. A fess férfiember főleg operettekkel és nótákkal készült az estére. A kíséret pedig előre felvett gépzene és — hegedű. Erre a soltvadkerti Káposzta Lajost találta meg Tóth János, akivel már több alkalommal muzsikáltak együtt.

Nosza rajta: néhány próba után összeállt a dolog! A csapatnak tagja lett két vidéki úriember, Majoros Sándor billentyűs és Németh Gusztáv szaxofonos, de beszállt a buliba énekkel az ugyancsak soltvadkerti Duchai Judit is. (Ő nem szerepel a fényképeken, mert éppen fényképezett…)

A műsornak és a bálnak nagy sikere volt! Megható látni, amikor sérült emberek és családjaik táncolnak, mulatnak együtt. Kedves Szervezők! Csak így tovább!

Káposzta Lajos résztvevő

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS