Október 7-én került megrendezésre a az Állatok világnapja alkalmából meghirdetett családi nap, a kiskőrösi Megóvlak Állatbarát Alapítvány szervezésében.

-Hirdetés-

A szervezők reggel 10 órától várták a gyerekeket és szüleiket változatos programokkal Kiskőrös a Petőfi téren. Állatsimogató, ugrálóvár, lovaskocsiztatás Szöllősiné Baranyai Katával, kreatív foglalkozás és testfestés várta a kicsiket egész nap. Majd a JuMa kutyaiskola oktatói segítségével ismerhették meg a kutyákkal való bánásmód alapjait a családok. Délután 13 órától Kósa Gyula előadását hallgathatták meg, “Állattartási szokások 1718-tól 2018-ig” témakörben. A délutáni programot  mécsesgyújtás az “Állatokért” emlékkőnél, és a Hupikék Holiday (Törp Pötyi és Törp Peti) zenei műsora zárta.

Ne csak az állatok világnapján, hanem az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel való kapcsolatkor megtaláljuk a humánus normát. Hozzuk létre az élet tiszteletén alapuló állattartást, egy magasabb szintű környezeti kultúrát, hogy aztán majd mi emberek egymással szemben is hasonló elvárásokat támaszthassunk.

SziRt

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS