A Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskolában szeptemberben Hidasné Márin Magdolna osztályfőnök vezetésével 22 elsős tanuló kezdte meg a 2018-2019-es tanévet. Aranyosak, mindenre nyitottak, bátrak, barátságosak, mivel az óvoda jól felkészítette őket a nagy váltásra.

-Hirdetés-

Az első napokban nyakukba zúdult a rengeteg új ismeret, elvárás. Ők pedig most még csak néznek, figyelnek egész nap és szívják magukba az új  ismereteket.

A császártöltési iskolában a pedagógusoknak minden feltétel adott a fejlesztő munkához és ezért az itt tanuló diákoknak könnyebb a tananyag elsajátítása.

Az első osztály élménye fogja meghatározni a tanuláshoz való viszonyukat. Biztatással, dicsérettel, megfelelő családi háttérrel érhető el a legjobb eredmény, egy boldog gyermekkorhoz. Az osztályban jó kapcsolat alakult ki a nevelők és a szülők között.

A negyvenöt perces órák is kötöttséget jelentenek, ami nagy váltás az ovihoz képest, sok kisgyerek erre nincs felkészülve, és nehézséget jelent számára ennyi időt egy helyben ülni. Ezért fontos az óra strukturálása, sok játék, mozgás beiktatása.

Az elsősök kíváncsian fogják a ceruzát, hogy mi lesz a következő írásjel a betűk és számok birodalmában. Magdi tanító néni játékos interaktív feladatokkal próbálja a figyelmüket fenntartani.

Tanítás után a napközi konyhán fogyasztották el a finom ebédet.

Így telt egy tanítási nap a császártöltési iskolában mozgalmasan, érdekesen és élményekben gazdagon.

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS