A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Futóhomok Természetvédelmi Egyesület október 12-én, pénteken rendezte meg a III. Kolon Fürkésző Terepi Természetismereti Vetélkedőt.

-Hirdetés-

A vetélkedő különlegessége, hogy a résztvevő diákok kint, a természetben oldják meg a természetről szóló feladatokat. A fő témakör a Kolon-tó és a közeli szikes tavak, illetve az idei évtől az egyik állomáson a többi nemzeti park, mely témája idén a Körös-Maros Nemzeti Park volt. A nyolc állomásból álló vetélkedő helyszíne az izsáki Fogathajtó pálya, a Kiskunsági Nemzeti Park határában található nyárfasor és a Vásártér. Itt a kellemes, napsütéses, őszi időben töltött el hat órát a versenyre jelentkezett kilenc csapat. A négyfős csapatokat a Kolon-tó körüli települések – Izsák, Páhi, Soltszentimre – alsó és felső tagozatos diákjai alkották. A gyerekek összemérhették tudásukat többek között védett növények, állatok és vízi élővilág ismeretből, valamint távcső, teleszkóp és mikroszkóp használatból. E mellett az egészséges testmozgáshoz is hozzájárultunk, hiszen az állomások között két-háromszáz méter a távolság, így a csapatok külön-külön, átlagosan négy-öt kilométert tettek meg a vetélkedőn.

Első helyezést Izsákról a Lápi pócok (Kovács Elíz, Tapodi Zsóka, Tóth Katalin, Perjés Kenéz) érték el, felkészítő tanáruk Dudás László. Második helyezést Páhiról a Természet hősei (Janik Boglárka, Nédó Kevin Enzó, Németh Amina, Petz Odett) érték el, felkészítőjük Morvai Edina. Harmadik helyezést Soltszentimréről a Vihar Szilva Pónik (Gulyás Kincső, Kovács Hajnalka, Tamás Dalma) érték el, felkészítő tanáruk Schantlné Farkas Julianna.

Gratulálunk a nyerteseknek! Köszönjük a csapatok részvételét, a felkészítők és az állomásokon segítő önkéntesek munkáját!

Morvai Edina
Fotó: Szabó Zsuzsa

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS