Bócsán Balázs Feri bácsi az örök mókamester. Legalábbis így gondolják azok a nyugdíjas klubok, melyek ősszel minden évben eleget tesznek a bócsaiak meghívásának és átruccannak ebbe a „szomszéd faluba”, hogy eltöltsenek egy vidám szombatot a helyi művelődési házban. Ez a buli mindig önköltséges, illetve bizonyos szintig batyusnak is nevezhető: pálinka, bor vagy legalább sütemény mindenkinél van!

-Hirdetés-

Így történt ez az elmúlt hétvégén is: Soltvadkert, Kiskőrös, Kaskantyú, Orgovány és Jakabszállás nyugdíjas klubjai adtak egymásnak vidám műsort abból az alkalomból, hogy el kell búcsúztatni a nyarat…

A szép számmal megjelent nyugdíjasokat Balázs Ferenc, a bócsai klub vezetője köszöntötte. Ezt követően elkezdődtek a műsorok. A kiskőrösiek cigány tánccal készültek: forogtak a kendők! A jakabszállásiak katona dalokkal léptek fel — a sok női desszantost egy igazi(nak öltözött) százados úr vezette. A bócsai nótakör ugyancsak a katonai hagyományokat elevenítette fel, az I. világháború 100 évvel ezelőtti befejezésére is emlékezve.

Aztán beköszöntött a modern világ — legalábbis a műsorok hangulatában: a szereplők a chatelést és az internetes levelezést figurázták ki egy jól sikerült jelenettel. Verssel a bócsai Szabó Imréné és a jakabszállási Horváth Márta készült.

Nem maradhatott ki egy köszöntés: a júniusi találkozón nem volt itt egy idén 65 éve házas „ifjú pár”: a bócsai Sós Pált és Vincze Máriát most virággal köszöntötték ebből az alkalomból.

Az ebéd a szomszédos Pipagyújtó Csárda jóvoltából került az asztalra, a zenéről pedig a bócsai Stefi Band gondoskodott.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS