Jubileumi hangversennyel emlékeztek meg 2018. október 13-án az Izsáki Zeneiskola alapításának 25 éves évfordulója alkalmából. Erre az alkalomra, az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola ízlésesen feldíszített aulája a zenei pódium mellett, emlékkiállításnak és videómozinak is helyet adott. Mondok József polgármester köszöntő szavaiban emlékeztetett, hogy a zeneiskola, az elmúlt negyedszázadban elért eredményei, a város rangját magasabbra emelte. Szűcsné Sátorhegyi Erzsébet zongoratanárnő felvezetése mellett zajló műsorban helyet kaptak a zeneiskola egykori és mostani tanulói, a zeneiskola tanárai, ízelítőt adva a zeneoktatás elismerésre méltó színvonaláról.
Az élő zene mellett, az első hangversenyről készített videó-felvétel megtekintése adta az apropót a visszatekintésre és az elismerő szavakra. Az izsáki születésű Hörcsök Imre, akkoriban a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola igazgatóhelyettese, akinek jelentős szerepe volt az zeneiskola elindításában, elevenítette fel a megalakulás néhány részletét. Szabó Katalin, az első Munkaközösség vezetője, további emlékeket osztott meg a jelenlévőkkel. A nemrég Németországba költözött Biró Jánosné Szilvike, aki húsz évig vitte tovább a munkaközösséget, videóüzenetben köszöntötte egykori tanulóit és kollégáit.
A jubileumi ünnepség zárásaként, Gera Árpád Zoltánné intézményvezető köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a hangverseny előkészítésében és lebonyolításában, majd a résztvevők megkóstolhatták a Vino Étterem erre az alkalomra készített 100 adagos ünnepi tortáját.

-Hirdetés-

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS