Az izsáki Szent Mihály Római Katolikus templomban, 2018. október 14-én délelőtt, ünnepi szentmise keretében került sor a templomban elhelyezett Szent II. János Pál pápa vérereklyéje megáldására. A szertartást, dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrálta.
A Lengyelországban Karol Józef Wojtyła néven született II. János Pál pápa szenté avatására
2014. április 27-én, az Isteni Irgalmasság vasárnapján került sor. Szent II. János Pál pápa vércsepp-ereklyéjét, dr. Bozóky Imre alpolgármester közben járására, a Krakkóban élő, egykori személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros adományozta a városnak. Az ereklyetartó kompozíció Kovács Jenő szobrászművész alkotása.
Az ünnepi szentmise végén, Lezsák Sándor, Izsák város országgyűlési képviselője, felajánlást tett: feleségével úgy döntöttek, hogy a jövő esztendő tavaszán, a Szentatya halálának évfordulóján, Lantos Györgyi szobrászművész alkotását, Szent II. János Pál pápa bronz mellszobrát adományozzák Izsák közösségének.

„Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok ki Krisztus előtt a kapukat! Nyissátok meg az Ő üdvözítő hatalma előtt az államhatárokat, a gazdasági és politikai rendszerek határait, a kultúra, a fejlődés és a civilizáció széles mezőinek korlátait. Ne féljetek! Krisztus tudja, hogy »mi lakik az emberben«. De egyedül Ő tudja ezt!” (Szent II. János Pál)
-Hirdetés-

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS