Megvan az idei év Megyei Prima Díj jelöltjeinek névsora, és köztük ott van városunk szülötte ifj. Kunhegyesi Ferenc, vagy ahogy a városban mindenki ismeri, Feró is. A www.primadij.hu internetes oldalon elindult a közönségszavazás, melynek célja, hogy kiderüljön, ki a 10 kategória-győztes közül a közönség kedvence. A szavazatok leadásának határideje: 2018.11.14. 12:00 óra. A jelöltekre minden nap egyszer lehet szavazni a www.primadij.hu internetes oldalon. 

-Hirdetés-

Ifj. Kunhegyesi Ferenc négygyermekes, tradicionális, lovári nyelvet beszélő család első gyermeke. Fiatal korától kezdve érdekelte a tánc és a képzőművészet. Az ezredfordulón festészeti tanulmányokat folytatott Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművész irányításával. Megszerzett tudását használva, érzéseit, gondolatait grafikákban és festményekben tárja a világ elé. Képzőművészként több mint húsz éve alkot. Kiállításaival, oktató tevékenységével a roma kultúrát közvetíti, átörökíti a hagyományokat. 2011-ben alapító tagja lett a Kőrös-Körül a Művészetért Egyesületnek, 2012-től tervezi és kivitelezi a kiskőrösi Petőfi Szilveszter színházi előadásainak díszleteit. Művei a Kiskőrösi Értéktár részét képezik. A roma gyermekek között folytatott képességfejlesztő munkájáért és művészeti tevékenységéért megkapta a Kiskőrös Város Kultúrájáért kitüntetést.

Egy, a Feróval készített korábbi interjúnkat ITT olvashatják.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezete immáron 13 éve rendezi meg az országos Prima Primissima mintájára a Megyei Prima Díjátadó Gálát. Célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, művészet, kultúra és sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példa értékű eredményekkel bír. A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A helyi vállalkozók gyorsan ráébredtek a Megyei Prima Díj fontosságára, és készséggel álltak a kezdeményezés mögé a felajánlásokat tekintve, hiszen a díjösszeg ezekből tevődik össze.

Éveken át több, mint 200 jelölés érkezik elbírálásra, a jelölt lehet egy személy vagy alkotói csoport/közösség/egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki a kategóriagyőzteseket. Ők a megyében az adott terület legjobbjai, és egyben közölük kerülnek ki a Prima Díj nyertesei. Ekkor indul a közönségszavazás, ahol mindenki részt vehet, a primadij.hu weblapon. E mellett a közönség írásban is szavazhat, ha postai úton megküldi a Bács-Kiskun Megyei VOSZ Központba az alábbi postacímen: 6000 Kecskemét, Katona József tér 18. Az elnökség szakmai stáb bevonásával dönti el, hogy a kategóriagyőztesekből melyik három életpálya, munkásság kapja a háromszor 1 millió forintos Megyei Prima Díjat a gálaesten, ahol még kiderül a közönségszavazás eredménye is, mely további fél millió forint jutalmat ér.

Forrás: http://primadij.hu/

MEGOSZTÁS