Az idősek hónapja rendezvénysorozat egyik programja zajlott 2018. október 17-én Akasztón az Akasztói Halascsárdába, amit hagyományteremtő céllal, immár másodszorra szerveztek meg. Az akasztói Idősek Napközi Otthona intézmény nappali ellátás „tagjainak” tiszteletére tartottak ünnepséget. A programot Kiss István plébános úr nyitotta meg ünnepi beszédével, majd Supka Éva mutatta be Szívem Kertje verseskötetét. A versek mellett szívmelengető szavakkal lepte meg a hallgatóságot és a megjelent szépkorúak ajándékként dedikált verseskötetet is kaptak. A szellemi étkek után az ünnepi ebéd sem maradhatott el.

-Hirdetés-

A rendezvénysorozatot szervező Kovács Ágnes intézményvezető helyettes elmondta, hogy Turcsán Katalin és Babucsik-Pap Anna Margareta szociális gondozókkal együtt szervezik a nappali ellátásban lévők hétköznapi életét.

Október hónapban a heti rendszeresen tartott foglalkozások mellett számtalan egyedi programmal készülnek. Ennek a programsorozatnak részeként az elmúlt hetekben Kuti Erika rendőr őrnagy a Kiskőrösi Rendőrkapitányságról tartott előadást az időseket érintő bűncselekmények megelőzéséről. Lamp Bálint és Bata Márk a ShredX Fitnessből az egészséges életmód fontosságáról beszéltek, s lehetőség nyílt arra is, hogy személyes tanácsadás keretében egyénre szóló tájékoztatást nyújtsanak. Tárlatot rendeztünk régi fotókból, amit nagyon élveztek az idősek, hiszen a régmúlt emlékeit idézték, ismerős arcokat, épületeket, amelyek ma már megkoptak vagy eltűntek.

A jövő héten a Főző Klubban a sütőtök lesz terítéken, s a Kiskőrösön megrendezésre kerülő Néptánc Versenyre is ellátogatunk.

Azzal a szándékkal rendeztük meg az elmúlt évben ezt a programot, hogy hagyományt teremtsünk, és ezáltal kifejezzük tiszteletünket az idős kor bölcsességének és tudásának. Szeretnénk, ha még sokáig köszönthetnénk a szépkorúakat!

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS