Mesélni és mesét hallgatni jó

-Hirdetés-

Ez a gondolat gyermekekre és felnőttekre egyaránt igaz. A gyermekek és a mese kapcsolatát senki sem kérdőjelezi meg, mi felnőttek tudjuk, hogy a gyermekeknek szükségük és igényük van a mesére.

Nélkülözhetetlen a gyermekek egészséges személyiség fejlődése szempontjából, általa gazdagodik fantáziájuk, szókincsük. A mese segít, hogy hosszabban, kitartóban tudjanak valamire figyelni, abban elmélyedni, ugyanakkor szórakoztat és nevel egyszerre. A gyermekek átélik a veszélyt, az örömöt, mert a mese hallgatásakor ők is a részeseivé válnak.

Soltvadkerten a Gyöngyház Kulturális Központ könyvtárában, akik részt vettek a Mese-Kuckó október 19-i, péntek délutáni alkalmán átélhették, hogy mesét hallgatni jó, ugyanakkor annak ők maguk is aktív részeseivé váltak, hiszen általuk jól ismert és kedvelt meséket hallgattak: A kiskakas gyémánt félkrajcárja című népmese után közkívánatra A három kismalac történetét is meghallgatták Bodahelyi Antalné Elvira – óvónő – tolmácsolásával a gyermekek, melyekbe aktívan be tudtak kapcsolódni.

A mesék után, azokhoz kapcsolódóan kézműveskedés következett, melyen bábkészítésre, kirakózásra, színes mesefüzet készítésére volt lehetőségük a gyermekeknek.

 

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS