Október 23-án egész Magyarország megállt egy pillanatra és visszaemlékezett hazánk egyik legjelentősebb eseményére. Kiskőrösön reggeltől estig rendezvényekkel, programokkal várták a város lakosságát a nemzeti ünnepnap jegyében.

-Hirdetés-

Az emléknap zászlófelvonással vette kezdetét a polgármesteri hivatal előtti téren, melyben közreműködtek a SZÓ-LA-M AMI zeneiskola növendékei is. 

A délután folyamán a Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében „[…] minden kommunistát ki akartak nyírni.” címmel nyílt kiállítás, melyet Domonyi László polgármester úr nyitotta meg, majd Lehoczki Tamara szavalt verset ez alkalomból. A jelenlevőknek Turán István helytörténész tartott tárlatvezetést.

A kiállítás még három hétig megtekinthető.

A 17 órakor kezdődő ünnepi katolikus szentmise után, a Petőfi Sándor Művelődési Központ nagytermében ünnepi műsort adtak a KEVI gimnázium diákjai. A műsor után Fodor Tamás történelemtanár mondott ünnepi beszédet, melyben saját felmenőiről- és a nemzeti helyzetről beszélt az ’56-os események kapcsán.

A műsor után fáklyás felvonulás indult az ’56-os kopjafához, ahol az 56-os Szövetség kiskőrösi szervezete nevében Faragó Imre és Fodor Tamás, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége nevében Gombár József, Tóth Pál és Banyári Pál, illetve Kiskőrös Város Önkormányzata nevében Domonyi László és Aszódi Pál helyezték el koszorúikat az emlékműnél.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS