Október 25-én a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban ünnepi műsorral várták a város nyugdíjasait.

-Hirdetés-

Az ünnepség kezdetén Domonyi László polgármester köszöntötte a vendégeket, külön a város két legidősebb lakosát, Sándor Pálné Boros Teréziát és Pöntöl Jánost.

Sándor Pálné Boros Terézia, 1919. szeptember 5-én született egy 10 gyerekes családban. 1957-ben házasságot kötött Sándor Pállal, aki elmondása szerint egy végtelenül türelmes, istenfélő ember volt. Boldog házasságban éltek 42 évig. Terike néni 2014-ben költözött Kiskőrösre, a Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Idősek Otthonába. Szerinte a hosszú élet titka: „A nyugalom, a békesség, az egymáshoz ragaszkodás, az egyetértés a hosszú élet titka, és ami a legfontosabb, az Istenbe vetett hit, hiszen ebbe a 99 évbe nagyon sok történés belefér.”

Pöntöl János, 1921. június 29-én született. 20 évesen lett tényleges katona Székesfehérváron, majd két évig katonáskodott a háború alatt, de frontra nem küldték. Huszár volt és lovakkal foglalkozott. Időközben hívő ember lett és megházasodott, mely kapcsolatból 4 gyerekük született, 2 leány és 2 fiú. Mostanra pedig 7 unokával és 7 dédunokával dicsekedhetnek. Élete során több munkahelye is volt, majd egy balesetet követően, 55 éves korától a mezőgazdaságban dolgozott.  

A polgármester úr beszéde után Czele József katolikus káplán szavalt, majd a KT Bem József Általános Iskola diákjai mutatták be Kiskőrös születésének történetét. Utánuk Krizsán Karolina a Nyúlpásztor című magyar népmesét mesélte el. A gyerekek műsorát a Bem iskola diákjainak népdalcsokra zárta.

A műsor végén, Markó Nani mulatósait hallgathatta meg a közönség, majd szeretetvendégséggel, terülj, terülj asztalkámmal várták a szervezők idősebb vendégeiket.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS