A Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítványnak is köszönhetően Kiskőrösön október 26-án került megrendezésre a Bács-Kiskun Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó és Minősítő Verseny. Domonyi László, mint a verseny fővédnöke köszönetét fejezte ki a szülőknek, mert fontosnak tartják, hogy gyermekeik megismerkedjenek saját nemzeti és kulturális hagyományaikkal. A fiataloknak sok élményt ad a néptánc, mely által népdalokat, régi szokásokat ismerhetnek meg.

-Hirdetés-

A versenyző csoportokat jelige alapján, a szólistákat csak a név alapján szólították a színpadra, kilétükre, csak a minősítés után derült fény. A közel 400 táncos 11 településről és 13 néptáncműhelyből érkezett. A zsűri különdíjjal és különböző minősítésekkel jutalmazta a csoportokat: bronz, ezüst, arany és kiemelt arany fokozatokat nyerhettek el az indulók. Horváth Katalinnak köszönhetően a néptánc tovább él városunkban.

A néptánc csodákra képes a művelői között, és egy jól sikerült tánc a közönséget is el tudja varázsolni. A nézőtéren folyamatosan cserélődött a közönség, lehetőséget adva arra, hogy mindenki bepillantást nyerhessen ebbe a csodákkal teli világba. Ez, és az ehhez hasonló nagyszabású versenyek már kinőtték a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központot. Vajon múltunk értékei és jelenünk hoznak még új csodákat?

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS