A kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnáziumban, mielőtt őszi szünetre bocsátották volna a diákokat, érdekes programokkal várták őket az őszi csendesnapon. A reggeli napindító áhítat után a fiatalok kilenc program közül választhattak, ami tartalmazta a spiritualitás rejtelmeit, az egyház feltámadását, a Kis Herceg történetét egy kicsit különleges módon, vagy éppen azt, hogy a tudomány összeegyeztethető-e a hittel.

-Hirdetés-

Az iskolán kívül is voltak előadások. Az evangélikus imaházban Raffai Balázs és felesége mutatott kémiai kísérleteket, az evangélikus temetőben pedig Fazekas László temetőgondnok beszélt az Édenkertben, sorsról, kárhozatról és  üdvösségről. Az előadások után a templomban hálaadó istentisztelettel folytatták a napot, amit Kondor Péter evangélikus püspök tartott.

Az iskolai előadásokról pontosabban: Kaposvári Éva tanárnő a Húsvétot mutatta be az orosz irodalomban Dosztojevszkij és Tolsztoj műveiben, a Kis Herceg történetét Farkasné Gombár Ildikó mutatta be interaktív formában.

Az iskola pszichológusa, Török Zsuzsa a gyászról, és annak feldolgozásáról mesélt. A gimnázium volt fizikatanára, Suhajda János tartotta a tudomány és hit előadását, az egyház haláláról és feltámadásáról Pénzes Péter mesélt. A spiritualitásról Csóka Mónika tartott előadást, a halál utáni elképzelésekről pedig Farkas Sándor iskolalelkész beszélt.

A templomban tartott áhítat után, amit fanfárral nyitottak meg, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Iskola felsős színjátszó tagozatos tanulói mutatták be “Feltámadás” című színdarabjukat.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS