2018. október 28-án vasárnap zsibongó tömegtől volt hangos a Kiskőrös melletti István Tanya. Gmoser Zsuzsi főszervezésében jótékonysági gyerekprogramokkal várták a lovastanyájukra kilátogatókat. A jótékonysági esemény bevételének minden egyes forintját a város egyik kis hősének, a lovastanya egyik kis tanítványának, Hatvani Adélnak ajánlották fel, akinek történetéről korábban már ITT írtunk.

-Hirdetés-

A jó idő még kitartott délutánig, így bár nagy szélben, mégis napsütésben volt részük a családoknak.

Szentgyörgyi Alajos kutyás bemutatóval kezdte meg a rendezvényt, aki egy személyben  is adományozott Adél családja részére.

Kiskőrös Város Fúvószenekara és a Csillagfény mazsorett csoport is fellépett a látogatók nagy örömére.

Később egy negyed órás lovasbemutatót láthattunk, majd a jótékonysági nap keretein belül a bátrabbak ingyen lovagolhattak.

Képünkön Szvetnyik Vivi mosolyog

A felállított büfében olyan süteményeket, italokat lehetett fogyasztani, amelyeket felajánlásként hoztak a vendégek. A Kötőrúd Egyesület a helyszínen sütötte a finomabbnál finomabb palacsintákat.

Végül árverésre bocsátottak 3 darab nyuszit. Akadtak is lelkes licitálók. A gyerekek öröme pedig leírhatatlan volt, nem kevésbé a szülőké.

Az eseményen természetesen részt vett Adélka családjának szűkebb köre is, így lehetőségem volt a kislány állapotáról kérdezni az édesanyát, Almási Kittit.

-Egy hete szinte futótűzként terjed az első cikkünk kislányodról, azóta milyen fejleményekről tudsz beszámolni? 
-Igen, valóban megsokszorozódott az a hatalmas szeretet és segítség, amit már egy hete is nehezen fogtunk fel. Na, ez azóta még jobban terjed. Naponta keresnek fel minket Adélnak szánt ajándékokkal, kupakokkal. Elmondhatatlan a hálánk. Ugyanakkor egy picit gátat is kellett vetnünk ennek valamilyen formában. Olyan messzi településekről kerestek fel minket, ahonnan elhozni nem tudnánk sajnos. Így meghúztunk egy határt, készítettünk egy végleges listát, ahová gyűjtőpontokat helyeztünk el nagyobb városonként, illetve ahonnan valaki elhozza nekünk Kiskőrösre. Megkértünk és kérünk minden kupakgyűjtőt, hogy oda vigyék az összegyűjtött kupakokat. Értjük, hogy mindenki jót szeretne, de sajnos nekünk ilyen szinten már nincs kapacitásunk. Mi Adéllal szeretnénk minden percet tölteni, amennyit csak tudunk ezekben a nehéz időkben. Mindenki megértését kérjük az ügyben. A gyűjtőpontokkal azonban kapcsolatban állunk, nagyon sokan felajánlották, hogy onnan elhozzák nekünk, ezt nem tudjuk eléggé meghálálni.

-Adélka hogy van?
-A legfrissebb vér és csontvelő eredményei jók. Bízunk a legjobbakban. Minden második nap teszem meg a Kiskőrös-Szeged útvonalat. Az autó ilyenkor tele a nekiszánt ajándékokkal és a család valamely tagjával. Tegnap például a 10 hónapos öcsi is ismét megölelhette a testvérét és az apukáját.

Adélka öccse és édesanyja

-A párodról se feledkezzünk meg, aki Adéllal a kórházban lakik. Ő hogy van?
-Krisztián a másik hős a szememben. 0-24 órában Adéllal van, ugye egy szobában laknak a gyermekklinikán. Egy percre sem hagyja magára. Hatalmas erő kell ehhez neki is, hiszen a szeme előtt zajlanak a vizsgálatok. Ugyanakkor a kisfiát ritkán látja, hiszen haza csak akkor jön, ha Adél is jöhet, öcsit meg nem viszem be két naponta látogatni. Nem kívánhatnék jobb apát a gyermekeimnek.

A rendezvényen is több zsáknyi kupak gyűlt össze, ezzel is támogatva Adél gyógyulását.

A következő jótékonysági esemény a Kiskőrösi Sporttelepen lesz megtartva 2018. november 4-én 13:30-kor a Kiskőrös-Jánoshalma focimeccs keretein belül.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS