A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata nincs könnyű helyzetben, hiszen a sportcsarnok belső felújítási tervei miatt – ami a város vezetőinek döntése értelmében most nem valósul meg – a mérkőzései nagy részét idegenben játssza le az ősz szezonban. A gárda csupán két mérkőzésen lép pályára hazai környezetben a bajnokság első felében.
A fiúk a szezont két kecskeméti találkozóval kezdték, amikor a megyeszékhely II. csapatától 30-25-re, az I. gárdától pedig 34-21-re kaptak ki. A fiúk a bajnokság 3. fordulójában Csávolyra látogattak, ahol 32-19 arányú győzelmet arattak. A gárda a szép siker után bizakodva várta a soltvadkerti sportcsarnokban megrendezendő következő mérkőzését. A csapat a 4. fordulóban hazai pályán nyert 26-19-re (15-12) a Tiszakécske ellen.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek a sikert a következő játékoskerettel érték el: Lehoczki (k), Vizi V. (k), Angebrand (k), Vizi I., Bakai 2, Farsang 2, Gazsó D. 1, Gazsó P. 1, Kincses 3, Lenthár 1, Nyerges, Opauszki 7, Piller 9, Reszl, Torgyik, Ürmösi. Edző: Nagy Imre.

A találkozó elején felváltva estek a gólok és egyik csapat sem tudott egy gólnál nagyobb különbséggel vezetni. Az első félidő közepétől nagyon zártan védekeztek a hazaiak és több lerohanásból szerzett találattal már 11-7-re is vezettek. Az első félidőt megnyugtató előnnyel zárták a soltvadkertiek. A szünet után a vendégek olykor a durvaság határát is súroló módon védekeztek, ami miatt több játékosuk is a 2 perces kiállítás sorsára jutott. Az emberelőnyös helyzeteket jól használták ki a vendéglátók és 6-7 gólos előnyre tettek szert. A mérkőzés hajráját erővel is jobban bírták a hazaiak és Opauszki Péter, valamint Piller Tamás vezérletével megérdemelten nyertek 26-19-re.

A csapat a csávolyi győzelem után zsinórban a második mérkőzését nyerte meg és jelenleg 4 ponttal a 6. helyen vannak.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS