2018. október 31-én Soltvadkert Város Önkormányzatának képviselő-testülete megtartotta októberi ülését, ahol a város vezetői az egyebek mellett nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg.
Elhangzott, hogy sikeres pályázatnak köszönhetően megvalósulhat egy új birkózó csarnok építése. A tervek szerint 100 millió forintos beruházásból épülhet meg az új épület. Megtörtént a sportcsarnok energetikai fejlesztésének műszaki átadása is, mely után heteken belül a beruházás egy kisebb ünnepség keretében zárul majd le.

-Hirdetés-

A képviselők közül Bezsenyi László néhány kerékpárút és utak kereszteződésénél előforduló balesteveszélyre hívta fel a figyelmet. A képviselő szerint megfontolás tárgya lehetne néhány balesetveszélyes helyen úgy átalakítani a forgalmi rendet, hogy ne a kerékpárosnak, hanem a járművezetőknek legyen elsőbbsége. Megemlítette még, hogy a piac területénél is át kellene gondolni a forgalmi rendet, hogy az árusok az asztalok mellé állhassanak és ne 50-100 méterről hordják oda a termékeiket.

Jóváhagyták a képviselők, hogy a Kiskőrösi Központi Orvosi Ügyelet működtetéséhez nyújtandó önkormányzati hozzájárulás mértékét 2019. január 1. napjától 48,5 Ft/lakos/hó összegben határozzák meg. Hozzájárult a város vezetése ahhoz, hogy elfogadják a Római Katolikus Egyház kérelmét és a fejlesztéseiket 5 millió forinttal támogatják. Elfogadta a képviselő testület a Vadkert Komszolg Kft. jövő évi díjtételeiről szóló előterjesztést. A határozat szerint a piac és a lakások valamint az egyéb bérlemények tekintetében gyakorlatilag az idei díjak megmaradnak. Változtak a települési folyékony hulladék szippantási és szállítás díjtételei. A szippantott szennyvíz elszállítása a Vadkerti-tóról és a gazdálkodó szervezetektől 2800 Ft+Áfa összegről 3000 Ft+Áfa összegre emelkedik jövőre.

Döntést hoztak arról is, hogy a városban és a Vadkerti-tavon jövőre milyen rendezvények legyenek. A legnagyobb változás, hogy nem lesz borfesztivál a Vadkerti-tavon, hanem ez a jövőben Bor-és Gasztro Napként fog majd működni a városon belül valamelyik téren. A Vadkerti-tónál pedig június 15. és augusztus 31. között nem engedélyezik, hogy legyenek nagyrendezvények -a sörfesztivál kivételével-, csak az említett időpontok előtti vagy utáni időszakban.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS