Sötétedés kezdetekor maguk készített lámpásokkal indultak november 8-án Kiskőrös város első osztályos tanulói a Batthyány úti óvodába, ahol hatalmas buli várta őket.

-Hirdetés-

Az idei évben, most először csak az első osztályosokat látták vendégül, mert minden intézmény külön ünnepli a Márton napot. Az óvoda méltóképpen zárta le a hetek óta tartó témakörüket. Minden Márton legendájáról, az őszről, a libákról szólt. A hatalmas készülődésben részt vett a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium három közösségszolgálatos tanulója is, akiknek annyira megtetszett az óvodai életben való segédkezés, hogy további munkájukat is az óvodában szeretnék folytatni.

Az óvoda vezetősége ezért háláját fejezi ki, de a Szívecske csoportos szülőknek, továbbá minden szülőnek, nagymamának is, köszönetet mondanak azért, hogy munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához. Szeretnék, ha mindenki átélné Szent Márton példáját, az irgalmasság szépségét…kicsik és nagyok egyaránt – legfeljebb kicsit másként.

Szent Márton életpéldájának egyik üzenete a szeretetközösség. Mit üzen nekünk ma Szent Márton példája? Először is azt, hogy józanul, gondolkodjunk magunkról, és vágyjunk megosztani embertársainkkal a szeretetet. Márton püspökhöz hasonlóan nekünk is meg kell tanulnunk sorsközösséget vállalni honfitársainkkal, hogy van bennünk figyelem és megértés a körülöttünk élők gondjai iránt. Meg kell szabadulnunk az előítéleteinktől, hogy alázattal, tudjunk fordulni embertársaink felé.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS