A Hazajáró turisztikai magazinműsor 2011 októbere óta vezeti körbe a képernyőn keresztül a nézőket a Kárpát-medence varázslatos tájain. Bemutatják számunkra mind a természeti, mind a kulturális és történelmi értékeinket, de betekintést nyerhetünk az ott élő magyarok mindennapjaiba is.

-Hirdetés-

A Patka István vezette Kiskőrösi Kötőrúd Egyesület szervezésében most közönségtalálkozón volt lehetőség részt venni, ahol a magazinműsor két szereplőjével, Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral találkozhattunk Kiskőrösön a Petőfi Sándor művelődési házban.

Az adásokban általában a két szereplő valamely régióban tett pár napos kirándulását foglalják össze. Egyik céljuk, hogy kedvet csináljanak a közönségnek a határon túli kiránduláshoz, mely során megismerhetik a történelmi Magyarországot, a határon túl élő magyarok életét, szokásait. Az epizódokban sokszor csatlakozik a stábhoz meghívott szakértő, egyéni turista, kiránduló, diákcsoport vagy helybéli.

A sorozat értékességét türközi többek között az is, hogy a stáb olyan természeti helyekre is eljutott, ahol se előtte, se utána nem járt még kamera.

A kiskőrösi látogatásuk során rendkívül érdekes, személyes történetekkel és kis humorral színesített előadást tartottak eddigi kalandjaikról. Bemutatójuk alatt képeket vetítettek, ahol a kellemesebb és kevésbé kellemes pillanataikat is megmutatták.

Olyan történeteket is megosztottak a közönséggel, amik a sorozatba nem kerültek be. Ilyen volt például az az eset, amikor egy hegy megmászása során az éjszakai szállásnak egy már rég használaton kívül lévő kőházat választottak, ám az érkezéskor szembesültek vele, hogy teljesen betemette a házat a hó. Több óra ásás után végül megtalálták a bejárati ajtót, mely be volt fagyva, így az ablakon keresztül jutottak be.

Kitértek az őket érő nehézségekre is, de káprázatos képeket mutattak a természetről, amerre jártak. Videókat is hoztak, például, ahogy a Fogarasi-havasokban a hegygerincen sétálnak, mely egy alföldi ember számára egyedülállóan káprázatos látványt nyújtott.

Természetesen nem maradhattak ki a végéről a bakik sem, amik nagy mosolyt csaltak a közönség arcára.

O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS