A Kiskőrösi Óvodák Mohácsi Utcai Tagóvodájában a nagycsoportosok november 9-én családi nap keretein belül második alkalommal tartották meg Szent Márton ünnepét. A tavalyi évben a szülők őszinte kíváncsisággal és nagy érdeklődéssel érkeztek az eseményre, ezért az idei évben is úgy döntöttek, hogy családias hangulatban töltik a Márton napot. Ebben a kis csapatban már nem szükséges a közösségépítés; a szülők összefogása és jelenléte is bizonyította, hogy aktívan részt vesznek gyermekük óvodai életében. Szent Márton példamutatását is átvették, “Adni jó” jeligével minden szülő egy kiskabáttal támogatta a rászorulókat. Az összegyűlt adományokat pedig Nagyné Lehoczki Éva a Kalocsai Főházmegyei Katolikus Karitász képviselőjének adta át.

-Hirdetés-

A német nyelvterületekről ismert lámpás/fáklyás felvonulás, Szent Márton emlékét hivatott őrizni, és a jó cselekedeteket jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez, ezért népes kis csapat Márton napi dalokat énekelve körbejárta az óvoda utcáit. A felvonulás végeztével tábortűz körül folytatták a szebbnél szebb dalokat.

Természetesen a műsor sem maradhatott el, ahol a gyerekek népi gyermekjátékokat adtak elő. Végül evés, ivás, mulatozás és sok-sok játék várta a kicsiket és nagyokat. Népszerű volt a kukorica törés és morzsolás. Tollból kispárnákat készíthettek, libatollal rajzolhattak, gipszlibákat festhettek.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS