„Szél sodorja, szél zilálja…”

-Hirdetés-

Egykoron az Evangélikus Egyházi Óvoda tartott megemlékezést Soltvadkerten, majd ehhez csatlakozott a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola már negyedszerre a november 9-én, pénteken este megtartott Szent Márton-napi megemlékezés és lampionos felvonuláshoz.

Az óvoda előtti téren nagyon sok gyermek és kísérő felnőtt jött össze, ahol Homoki Pál lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, és tartott egy megemlékező beszédet Szent Márton legendájáról. Ezt követően Endreffy Máté iskolalelkész áldásával indult a körmenet. Az út érintette a református, a katolikus és az evangélikus templomot, majd az út végén ki-ki az óvoda vagy az iskola felé vette az irányt.

Az iskola udvarán az ötödik osztályos gyermekek szülei jóvoltából terített asztal várta az érkezőket. Libazsíros kenyérrel, vajas kenyérrel, süteménnyel és sült tökkel rakták roskadásig az asztalokat. A Terepjárós szakosztály jóvoltából forró teát, Mekli István által pedig forralt bort fogyaszthattak a megszomjazók. A gyerekek játékos zseblámpás keresésbe kezdek, ahol papírból kivágott libaformákat kereshettek a sötétben. Aki rátalált egy-egy figurára az cukorkára válthatta azt.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a felajánlásokat, a segítséget, valamint szeretnénk megköszönni Lénárt Tamás felajánlását is, melynek köszönhetően színes fények költöztek az iskola udvarára.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS