Császártöltésen november 10-én a Pincelakat Borház&Szálloda adott otthont egy színvonalas Márton napi borvacsorának, melynek ezúttal a Csanádi Szőlőbirtok borai voltak a főszereplői.

-Hirdetés-

Csanádi Bálint borász a feltálalt különleges fogásokhoz tökéletesen illő borokat kínált és rövid tájékoztatást adott az egyes borok sajátosságairól, így fokozva az egész estés gasztronómiai élményt.

„Magyarország déli részén, a Duna-Tisza közén elterülő Hajós-Bajai borvidéken évszázadok óta foglalkoznak az itt élők szőlőtermesztéssel. A XVIII. század első felében Mária Terézia rendeletben szorgalmazta a szőlőtelepítést a vidéken. Az ide betelepült német ajkú lakosság hozta magával a nyugati szőlő- és borkultúrát.

A földrajzi tájra jellemző magas napsütéses órák száma és a finom szerkezetű löszös termőtalaj kedvező feltételeket biztosít a minőségi szőlőtermesztéshez.

Családi gazdaságunk 2001-es megalakulását követően Hajós és Császártöltés települések határában fokozatosan alakítottuk ki a mára már 210 hektáron elterülő, művelésmódjában és fajta-összetételében korszerű szőlőbirtokunkat.”

Üdvözlő italként Irsai Olivért kortyolhattak a vendégek a kedvcsináló Palatina szőlőpálinka után. Újbor kóstolás lévén, az ételekhez kínált borok 2018-as évjáratúak. A menüsort ezúttal Márton napi libalakomához méltó ételekből állították össze:

  • Libazsíros házi ciabatta, liba tepertővel és lilahagymával – Zöldveltelini, Chardonnay
  • Liba leves, lúdgége tésztával és kerti zöldséggel – Sauvignon Blanc
  • Omlós libamell lilakáposzta krémmel, erdei gombás libamáj raguval, batátás törtburgonya alapon– Kadarka Rozé, Kékfrankos Kadarka Siller
  • Mascarponés gesztenyekrém – Kései szüretelésű Chardonnay hordóminta

Az est hangulatáról Vancsura Csaba zenész gondoskodott.

Csanádi Bálint a vacsora befejeztével a résztvevőket a Csanádi Szőlőbirtokra invitálta, ahol igazán romantikus kikapcsolódást kínálva hangulatos, vidéki környezetben pihenhetnek az odalátogatók.

„Boros porta vagyunk, amely szerint látogatható a borospince, melyben borkóstolásra is lehetőség nyílik. A borkóstolás mellett a borkészítés különböző fázisait is megismerhetjük az ehhez szükséges eszközökkel együtt.”

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS