A megyei I. osztályú kézilabda bajnokság 6. fordulójában hazai pályán fogadta a Soltvadkerti TE női csapata a Kecskeméti NKSE II. gárdáját. A találkozó előtt a soltvadkertiek a tabellán a 8. helyen álltak 4 ponttal, a vendégek pedig a 4.-ek voltak 7 ponttal.

A hazai gárda számára ez volt az őszi szezonban az egyetlen olyan mérkőzés, amikor pályaválasztóként léphettek pályára. A vadkerti lányok azért kérték a megyei szövetséget, hogy az őszi szezonban idegenben játszanak, mert egy elnyert pályázata volt a városnak a sportcsarnok belő felújítására. Időközben a város vezetői úgy döntöttek, hogy túlárazás miatt visszamondják a pályázati lehetőséget, így nyílt most mód arra, hogy a csapat hazai környezetben játsszon le egy mérkőzést.

-Hirdetés-

Sok néző előtt, kiváló hangulatban játszották le a találkozót, amelyet a vadkertiek nyertek meg 24-22-re (8-12): Szűcs V. – Lőrincz 6, Korsós A. 3, Ledényi 1, Korsós Á. 11, Szentpéteri , Tasnádi 1. Csere: Bozsókiné (k), Vancsik (k), Bennarik 1, Bleszák, Csipkó, Trsztyinszki, Hachbold, Petrezselyem 1, Frittmann. Edző: Romsics Erzsébet. A két csapat találkozóját a vendégek kezdték jobban, hiszen a vadkertiek számára rámálomszerű 0-4-el vette kezdetét az összecsapás. A hazai csapat védekezése szétesett és a támadások befejezésével is gondok akadtak. Emiatt az első félidőben 2 gólnál jobban nem tudta megközelíteni ellenfelét a hazai gárda és jelentős hátránnyal várhatták a második játékrészt (8-12). A szünet után nagyot változott a játék képe, miután zsinórban szerzett 3 góllal kezdtek a vadkertiek (11-12). Feljavult a hazaiak védekezése és elmaradtak a kecskemétiek első félidőben lerohanásból szerzett góljai. A második félidő közepén 15-15-nél egyenlítettek a hazaiak, majd a vezetést is átvették, amit már a mérkőzés végig nem engedtek ki a kezükből. Az utolsó percekben már 24-20-ra is vezettek a vadkerti lányok és a nagyszerű második félidei teljesítményüknek köszönhetően arattak a végére magabiztos győzelmet. A soltvadkerti lányok ezzel a győzelemmel jelenleg a 7. helyen állnak 6 ponttal.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS