A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi szezonja után a tabella élén áll a Kiskőrösi LC együttese. A gárda nagyszerű teljesítményt nyújtott a bajnokság első felében, aminek köszönhetően az 1. helyen vannak 13 mérkőzésen szerzett 10 győzelemmel, 2 döntetlennel, 1 vereséggel, 31-16-os gólaránnyal, 32 ponttal.

A csapat november 10-én tartotta szezonzáró összejövetelét a klubházban. Az eseményen ízletes vacsorát készített Weiszhaupt János és Miklós Ferenc. Az est során a játékosok egy szál rózsával köszönték meg a feleségek, barátnők áldozatvállalását a sikerekben, valamint a gárda teljesítményét értékelte és a további tervekről nyilatkozott Miskovicz Bálint edző és a klub elnöke Dulai János.

Miskovicz Bálint – Kiskőrösi LC edzője:

-Hirdetés-

-Az előzetes terveimben nem lett megfogalmazva, hogy mire lehetünk képesek, hiszen nem ismertem a kiskőrösi csapatot és a bajnokságban szereplő együtteseket sem. Azt szerettem volna, hogy a csapat kiadja magából a maximumot és a lehető legjobb helyezést érjük el. Arra még álmomban sem gondoltam, hogy az őszi szezon végén az első helyen leszünk és ennyire jól sikerülnek a dolgok. Minden elismerésem a játékosok előtt, hiszen a tervezett munkát elvégezték és megvalósították az általam kért taktikai elemeket is a pályán.

A kiskőrösi közeg nem volt teljesen ismeretlen a számomra, hiszen korábban játékosként is erősítettem a klubot. A csapat és az új vezetés viszont Füleki Antalon és Nagy Attilán kívül – aki utóbbival már négy klubban is együtt dolgoztam – teljesen új volt. Nagy kihívásnak éreztem, hogy a Kiskőrösi LC edzője lehetek és szerettem volna valamit abból a szeretetből visszaadni, amit én játékosként kaptam korábban a klubtól és a várostól. Azoknál a csapatoknál, ahol korábban dolgoztam szinte minden esetben az érmes helyekért küzdöttünk és szeretném, ha a kiskőrösi gárda is ilyen célokért küzdhetne. A sikeres őszi szereplésben nagy szerepe volt, hogy a nyáron több meghatározó játékossal sikerült megerősíteni a keretet. A újak közül csatár poszton nyújtott kiemelkedő teljesítményt Salami Eugene, húzóember volt Hajnal Gábor és jól beépült a csapatba Simon Dominik, valamint Horváth Róbert. Örömteli volt, hogy a szezon végére már a komoly sérüléséből felépülő Cebei Gergőre is számíthattam. Úgy érzem, hogy ez a keret alkalmas az érmes helyek valamelyikének elérésére, de akár a bajnoki cím megnyerésére is. Meg kell próbálnunk azt, hogy egy olyan sikeres szezonunk legyen, amelyre már évek óta nem volt példa a klubnál. Az őszi szezon során igazán gyenge teljesítményt egyik mérkőzésünkön sem nyújtottunk. A csapat szomszédvári rangadókat nyert meg Soltvadkerten és Kecelen, a Kiskunfélegyháza ellen pedig egy magas színvonalú találkozón a kiállításunkig kiválóan játszottunk és nem tudni mi lett volna, ha egyenlő létszámban fejezzük be az összecsapást. Ki kell emelni a kalocsai győzelmünket, az Akasztó és a Jánoshalma ellen pedig igen értékes döntetleneket játszottunk. A jó eredmények mellett sikerült egy kiváló csapatszellemet is kialakítani, nagyon együtt vannak a fiúk, ami elengedhetetlen a sikerekhez. Jelenleg 22 labdarúgó alkotja a játékoskeretet és bízom abban, hogy a télen nem lesz nagyobb változás ilyen tekintetben.

Dulai János – Kiskőrösi LC elnöke:

-A klub új vezetése három évvel ezelőtt kezdte el a közös munkát és mostanra már látszik az eredménye. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mert a fiúk mindent megtesznek a siker érdekében, de az edzés látogatottságon még van mit javítanunk. Amennyiben a csapatot a tél folyamán együtt tudjuk tartani, akkor úgy érzem, hogy nagyon szép szezont zárhatunk. A klub összesen 14 csapatot működtet, amelyhez komoly anyagi háttér szükséges. Próbálunk helyi és környékbeli vállalkozókat az egyesület mögé állítani és folyamatosan növeljük a klub tagságát. A korábbi 34-ről mostanra már 172 fős a klub taglétszáma. A fejlesztések, beruházások terén a klub legnagyobb támasza a helyi önkormányzat, amelytől a pályázatokhoz szükséges önerőt kapjuk. Próbálunk olyan beruházásokat végrehajtani, amelyek a minőségi sportoláshoz szükségesek. A kivitelezések során odafigyelünk arra, hogy minden a legmagasabb minőségben készüljön el. Többek között a műfüves pályánkat Franciaországban gyártották, amelynek a játéktere parafa granulátummal van beszórva, így az izületeket kíméli, környezetbarát és ez hasonlít a legjobban a valódi füves játékterekhez. A klub most egy két éves fejlesztési tervet kezd el, ami által a sporttelepen 300 millió forint értékben valósulhat meg beruházás. Ennek keretében két új szabvány méretű nagy labdarúgó pálya, lelátó és további pályavilágítások épülnek majd. A terv az, hogy a klub a későbbiekben NB-s szinten szerepeljen, valamint a térség tehetséges labdarúgóinak gyűjtőhelye legyen és az összes beruházás ennek a célnak a megvalósulása érdekében történik. Felém még senki nem jelezte, hogy távozni szeretne a csapatból, ezért nagyon remélem, hogy a télen sikerül minden játékost megtartani. Azt örömmel mondhatom el, hogy már volt kiskőrösi játékosok is jelezték, hogy visszaigazolnának, illetve más klubok meghatározó játékosai is felhívtak, hogy szívesen fociznának itt a továbbiakban. Nagyon pozitív dolog az, hogy a klubtól már nem távozni szeretnének a játékosok, hanem ide igazolni.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS