Egy élet mely 70 évvel ezelőtt indult, szelek szárnyán…..a megpróbáltatások miatt szárnyalt mélységekben, egy pillanatra elcsendesedett, de csak addig, hogy erőt gyűjtsön, majd hatalmas orkán erejével tört a felszínre, ahol várták már,  ahol szeretik őt, ahol olvasókat repít a magasságokba. Azt hihetnénk kellemes őszi fuvallattá lett, de nem…az orkán ott van lelkében, mert még ennyi év után is szüksége van erejére, pedig csodálatos lelke nem tombol viharként. Ahogyan Ő reménykedik, mi is reméljük, hogy újra és újra visszatér hozzánk, mert szeretjük írásait, mert szükségünk van rá.

-Hirdetés-

Schäffer Erzsébet Pulitzer- díjas újságíró, író, publicista november 12-én ismét Kiskőrösre látogatott legújabb könyve, az Ezüstróka könyvbemutatója kapcsán.

A történet középpontjában egyetlen személy áll. Balyi Laura odüsszeiája nem csupán kalandos életút, sokkal inkább egy ember felnövekedése önmagához. Lora ma hetvennyolc éves. Vallomása nem is emlékezés, inkább valami emlékfolyam, ami kiárad, elönt maga körül mindent, és visz, sodor, kincses ládikót, hordalékot, uszadék fát, amit ér– olvashatjuk az ajánlóba. Az írónő személyesen ismerte a főhőst, Laura históriája nem könyvnek készült, ám a Nők Lapja hasábjain megjelenő 26 rész után a történetnek nem lehetett vége, az olvasók igényelték a folytatást. Kiemeli a pici részleteket, mert a részletekben van benne az ördög és az angyal is. Mindig a részletekből építi fel művét. A fülszövegben is ez olvasható: Valaki egyszer megkérdezte – Regényt nem akarsz írni? – Nem tudok-mondtam. Hogy ez most regény-e inkább? Azt mondanám életmese, de inkább azt mondanám regényke. Felelősség az írás, főleg ha az ember valaki másról ír. Egy életsorson, egy sztorin, egy női életen túl van-e üzenete a könyvnek? Ezt döntsék el Önök, kedves olvasók!

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS