Őszbúcsúztató napot tartottak november 13-án a Mohácsi Úti Tagóvodában. A nap utolsó meleg sugarait élvezhettük ezen a napon. Ezt kihasználva az egész délelőttöt az udvaron tölthették a gyerekek. A nagycsoportosok népi mondókákkal és tánccal köszöntötték a többi csoportot. Jókat kacagtak a csúfolódós versikéken. A mondókák nagyon fontos szerepet töltenek be a kisgyermekek beszédfejlődésében. Nem csak a szókincs fejlesztésében van kiemelkedő szerepük, hanem az ismétlések, a ritmusos beszéd, a rímek szerepe mind fontos elem a kisgyermek szép beszédének kialakulásában.

-Hirdetés-

A műsor után a legkisebbek kukoricatengerben fürödtek és csutkavárat építettek. A számunkra egyszerű játékok kiválóan alkalmasak a finommotorika fejlesztésére. Mindennek van tudományos magyarázata, sokan mégsem értik mit miért csinál gyermekük. Ha hagyjuk őket szabadon játszani, akkor megfigyelhetjük, hogy az összes fejlesztő gyakorlatot ösztönösen végzik. Az óvodai játékok során minden olyan dolgot elsajátítanak, amire az iskolában szükségük lesz.

Na de térjünk vissza, mi is történt még ezen a délelőttön. Textillibát tömtek, amivel nem is tudom, hogy a gyermeknek vagy az óvónőknek volt nagyobb feladata. De festhettek dísztököket, ragaszthattak útvesztőt, kis kosarat készíthettek. A kukorica morzsolásnak és darálásnak ismét nagy sikere volt. Jó volt nézni a sok kis ügyes kezecskét, az alkotásokban elmélyült arcocskákat.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS