A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya november 15 – én Kiskőrösön is megrendezte a „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást.

-Hirdetés-

Font Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

A fiataloknak nagyon izgalmas időszakban kell pályát választaniuk. A magyar gazdaság olyan teljesítőképességgel rendelkezik, hogy az utóbbi idők legnagyobb gondja az lett, hogy megfelelő képességű, végzettségű munkáskéz rendelkezésre áll-e a további gazdasági növekedéshez – kezdte beszédét Font Sándor.

A kiállítás célja az, hogy az általános iskolai tanulmányait befejező diákoknak, lehetőséget biztosítson arra, hogy átgondolják, hogy milyen iskolába tudják további tanulmányaikat folytatni. Számos iskola, szervezet és cég kiállítóhelyeinél ismerkedhettek meg a szakmákkal. Azoknak a standoknak volt óriási sikere, ahol a nézelődő kisdiákok,  pedagógusok és tanulóik személyes jelenlétével hozzájárultak ahhoz, hogy az érdeklődők minél szélesebb körben kapjanak felvilágosítást az adott iskoláról, szakmáról. A gyakorlatban is bemutatott foglalkozásoknak és apró ajándékoknak köszönhetően, jó szájízzel léptek tovább.

A műhely “titkok”

A cégek részvételének is nagy szerepe van az ilyen kiállításoknak, hiszen így a szülő is képet kap arról, hogy egy-egy szakma kitanulása után milyen lehetőségei lesznek gyermekének a munkaerőpiacon. A vállalkozásnak pedig munkaerő kell, tehát kölcsönös érdek, hogy részt vegyenek egy-egy pályaválasztási kiállításon. A színvonalas rendezvényen több mint 50 kiállító mutatkozott be, köztük 28 középfokú tagintézmény, 1 egyetem, 2 felnőttképző, 9 munkáltató és 11 egyéb intézmény.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS