A projekthéten kiderült!

-Hirdetés-

November 12. és 16. között a kiskőrösi gimnázium, nagy figyelmet fektetett a diákok jövőjére. A héten mindennap érdekes előadásokkal várták a gimiseket, csütörtökön pedig az országos pályaválasztási kiállítás vehettek részt a nyolcadik osztályos tanulók a sportcsarnokban, “Jövőd a tét!” elnevezéssel. A projekthét és a szakmai kiállítás már több éves hagyomány az iskolában.

Az előadásokon a közismert szakmákról, illetve néhány érdekes foglalkozásról, valamint azoknak eredetéről hallhattak az érdeklődők. Megismerkedhettek a kozmetikai iparral, a híres Ilcsi kozmetikai termékek alapítójával is, és egy mentőst is kérdezhettek a szakma nehézségéről.

Iskolánkból, a tavaly már elballagott Kutyifa Ákos, aki jelenleg régészetet tanul az  egyetemen, a múlt rejtelmeibe avatta be a diákokat. Más előadásokon azt is megtudhatták, hogy mennyit kell tanulniuk ahhoz, hogy később bírónak, vagy ügyvédnek mondhassák magukat.

A felsőbb évfolyamosoknak Kecskemétről a Neumann János Egyetem hallgatói tartottak prezentációt oktatási intézményükről. Dr. Erdőfi-Szabó Attila pedig arról mesélt, hogy miért jó a biofizika. Az iskolának több egykori diákja is előadást tartott, többek között: Agócs Ákos, Bukovszki András és Csvila Johanna is. 

Nem csak az iskola épületében szerveztek programokat a diákoknak, hiszen a Garden Juice Kft. és az Eckerle is fogadott gyerekeket. A nyolcadikos diákok pedig a gimisek óráira ülhettek be, hogy lássák milyen ott az oktatás, és egy átlagos tanóra. Ellenben nem csak a középiskolát érintette az esemény, hanem a tagintézményeket is: az óvodában és az általános iskolában is számos program került megrendezésre.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS