Megannyi gyermek, kicsik és nagyok valamint szüleik gyülekeztek szombat délután Soltvadkerten a lila fényárban úszó városháza előtt. Tették mindezt abból az alkalomból, hogy november 17-e széles e nagyvilágban a Koraszülöttek Világnapja.

-Hirdetés-

Ebből az alkalomból a Tündérkéz Jótékonysági Egyesület valamint számos olyan család, akik saját életük során személyesen átélték a korai babák világrajöttének nehézségeit, kéz a kézben szervezték meg idén első alkalommal ezt az eseményt. Az érdeklődőket 16 órától várták a polgármesteri hivatal elé, ahol beszédet mondott Lehoczki Ferenc polgármester úr majd Pálinkás Szilvia köszöntötte a megjelenteket.

Lehoczki Ferenc, Soltvadkert város polgármestere és Pálinkás Szilvia, szervező

Minden résztvevő egy-egy kitűzőt valamint erre az alkalomra készített egyedi tollat kapott ajándékba. A szervezők a gyerekeket is bevonták a program színesebbé tételéhez, hiszen a helyszínen kiosztott lila léggömbök, a közös visszaszámlálás után egyszerre emelkedtek a levegőbe.

A Városháza előtt

Ezt követően a Gyöngyház Kulturális Központban folytatódott az ünneplés, ahol arcfestéssel, lufihajtogatással, pogácsával valamint ízletes lekváros kenyér falatkákkal kedveskedtek a megjelenteknek, szomjoltásként pedig kiváló szörpök közül lehetett válogatni. A bejáratánál egy alkalomhoz illő dekoráció várta a látogatókat, ahová a koraszülött gyermekek neveit, születési súlyát és világra jöttének idejét írhatták fel. Az ötlet Molnárné Gangl Helgának volt köszönhető, aki megálmodta ennek a lehető legszebb kivitelezési módját is.

A Molnár család és a szervezők

A szervezők elmondása szerint óriási öröm mindezt átélni, hogy ilyen nagy összefogás volt tapasztalható a program létrehozása során. Itt szeretnék megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjanak a felajánlásokért, melyekkel feledhetetlenné sikerült tenni az első soltvadkerti szervezésű koraszülött világnapot!

Reményeik szerint folytatás 2019-ben ugyanekkor, hogy hol lesz a rendezvény központi helyszíne az egyenlőre titok – no, nem hétpecsétes – de biztosak lehetünk benne, hogy idővel minden kiderül!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS