2018. november 17-én, negyedik alkalommal került megrendezésre Kiskőrösön a Kemencés és Gasztronómia Fesztivál

-Hirdetés-

A  Kemencés és Gasztronómia Fesztivál programjai közt voltak gyerekprogramok, mint a csillámtetoválás készítés és a Százszorszép Óvónői bábcsoport zenés bábjátéka. A Batthyány utcai óvodások pedig játékos műsorral szórakoztatták szüleiket. Délben Nádas Anti mulatósai aláfestésében ebédelhettek a nagyszerű libasültekből a résztvevők, amiket a város kemencéjéből és Rózsa Tibi kemencéjéből szerezhettek be. A kemencéknél még Kakuszi Zsolt és Nagy Imre segédkezett.

Rózsa Tibi kemencéje

A kemencés fesztivál délutáni programja során fellépett a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar, a Szivárvány Néptáncegyüttes és Kothencz Lali. Este pedig Bunyós Pityu szórakoztatta a közönséget.

Kothencz Lali, mulatósaival szórakoztatta a közönséget

A fesztivál fő eseménye az újboráldás és a Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete új tűzoltókocsijának megáldása volt. Az újboráldás után Jancsovics Zsolt az egyesület titkára és elnöke elmondta, hogy az autót Hollandiában vették a város anyagi támogatásával szeptember 12-én. Az autó 20 éves, kevés kilométer van benne, sokkal jobb felszereltségű, sokkal fejlettebb, mint az előző. 2400 liter vizet tud tárolni, összkerék meghajtású, minden szükséges felszerelést adtak hozzá. Az egyesület önkéntesen végzi munkáját, támogatásokkal tartja fent magát. Tagjai közé bárki csatlakozhat, aki elhivatottnak érzi magát.

Majd Domonyi László köszöntötte a tűzoltókat és köszönte meg mindennapos, áldozatos munkájukat. A város teljes képviselő testülete úgy döntött, hogy támogatja a kiskőrösi önkéntes tűzoltók munkáját, amihez szükségessé vált ez az új tűzoltókocsi megvásárlása. A városvezetés Jancsovics Zsoltnak, Kiskőrösért Emléklapot adományozott, szolgálata és a tűzoltóautó beszerzése során végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.

Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai, a nemrég beszerzett tűzoltószer előtt

E nap, az Ősszel is fitten programsorozat rendezvényi mellett zajlott, melynek során edzések és egyéb sportprogramok várták az érdeklődőket.

Lehetőség nyílt reggel a Libafutam nevű versenyen megmérettetni magunkat 5, 20 és 21 km-es távokon futva, illetve 21 és 41 km-es távokon kerékpározva. A versenyt, a Trizoli Jótifuti Egyesület rendezte és nagy meglepetésre, a hideg időjárás ellenére éppen 300-an neveztek a versenyre, ahány éves lett idén városunk.

A hideg ellenére még a kicsik sem hátráltak meg a kihívás elől

A libafutam után, akinek még maradt energiája, elmehetett Béres Alexandra aerobik edzésére, Bús Eszter jóga tornájára, Bondor Kriszta, Ferenczy Évi és Sárosi Mariaóka E-fit edzésére, Tagai Tímea tornájára, vagy Szabó Gabriella capoeira edzésére.

Béres Alexandra, elismert fitneszedző, sportoló

Domonyi László polgármester elmondta, hogy a kis létszám ellenére elégedett a rendezvénnyel, hiszen nem a nagy tömeg bevonzása volt a cél, hanem, hogy egy kisebb, családi hangulatú fesztivált rendezzenek, amire szívesen kijönnek az emberek beszélgetni, jól érezni magukat.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (114 db kép)
MEGOSZTÁS