A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor. A hiedelem szerint ludat illik enni ezen a napon, mert, aki Márton-napján nem eszik libát, az majd egész évben éhezik. 

-Hirdetés-

Hagyományainkhoz híven idén, pontosabban november 12-én is megrendezésre került intézményünkben, alsó tagozaton a Márton nap. A gyerekek mindig örömmel várják ezt az ünnepet. Ismét színes programokkal készültünk számukra: libát formázhattak só-liszt gyurmából, előrajzolt liba képet hímezhettek, illetve díszíthettek fel terményekkel, libás dalokat és daljátékokat énekelhettek, az udvaron elrejtett libákat kereshettek. A megtalálók jutalomban részesültek, csodás libatollat kaptak emlékbe.

Végezetül a hiedelemhez illően bőségesen falatoztak a Tur-Mes Kft. által felajánlott ízletes péksüteményekből, melyet ezúton is köszönünk. A délutáni program méltó zárásaként vadludak repültek el az iskola felett, amit a gyerekek vettek észre és ámulva figyeltek.

K.P.K

MEGOSZTÁS