A tánc felszabadít, örömet ad és kiváló testmozgás. Tánc közben nem bánt semmi, nincsenek gondjaink, csak mosoly. Ezek az állítások ismét beigazolódtak Akasztón, a Faluházban, a Napvirág Táncházban szombaton délután.

-Hirdetés-

Idősek és fiatalok mosolygó arccal ropták a táncot, Pogrányi Miklós és zenész barátai által szolgáltatott zenére. A táncházat Horváth Katalin néptánc pedagógus vezette, nagy szakértelemmel és gyakorlattal.

Az est első felében felső tisza vidéki dallamok hangzottak el, majd kalocsai és dunántúli zenére táncoltak – friss csárdás, lassú csárdás – a részvevők. A játék sem maradt el az est folyamán.

A szünetben a Faluház dolgozói zsíros kenyérrel, pogácsával és teával látták vendégül a résztvevőket. A táncház második felében moldvai zenével, tánccal ismerkedtek a vendégek.

Nagyszerű érzés volt látni a sok vidám, felszabadult arcot, miközben énekeltek, táncoltak. Együtt táncolt itt anyuka gyermekével, nagymama unokájával………

Ezekre az élményekre – csodálatos nevelő ereje és közösség teremtő hatása miatt – a felnövekvő nemzedéknek rendkívül nagy szüksége van! A virtuális világban ilyen élményekkel nem találkozhatnak a fiatalok, ereje igazán a személyes közösségnek van.

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS