A Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület harmadszor hívta a fülöpkeieket 2018. november 17-én, hogy tegyenek saját egészségükért. Az egészségnapon, a szűrővizsgálatok mellett helyet kaptak a sport és a szabadidő tartalmas eltöltését szolgáló rendezvények is.

-Hirdetés-

A szűrővizsgálatokon vércseppből vércukor, koleszterin, és prosztata, valamint vizeletvizsgálatokat végeztek. Vérnyomás, pulzus, és a kéz szorító erejének mérése mellett a testzsír százalék és a BMI index .megállapítása, valamint a színlátás vizsgálata is helyet kapott.

Vérnyomásmérés a fülöpszállási egészségnapon

A délelőtt legnagyobb érdeklődést hozó programja a tájfutás/gyaloglás egyéni és csapatversenye volt. A település belterületén, a tájékozódási futó térképek és jelzések alkalmazásával megrendezett versenyen, az iskolás csapatok mellett az önkormányzati dolgozók, a focisták, a Fókusz Takarékszövetkezet és a Kendős Kalapos Klub nyugdíjasai is részt vettek. A másik sportos esemény a nordic walking botkóstoló volt, amelyen Kocsis Mária oktató mutatta be az érdeklődőknek mi is ez a mozgásforma.

A délelőtt legnagyobb érdeklődést hozó programja a tájfutás volt

A lelki egészségprogram keretében, a szabadszállási Csomák Lászlóné Erzsi a textilszobrászat technikáját ismertette az érdeklődőkkel, és kisebb képeket alkottak, ötletet adva a szabadidő kreatív eltöltéséhez.

A kreativitás eredménye a gyönyörű textilkép

Délután folyamán Pálháziné Gyenes Éva és segítő kutyái bemutatóját tekintették meg.: Bemutatta azt a tesztet, ami alapján ki lehet választani, melyik kutya alkalmas erre a feladatra, valamint ismertette ezen kutyák feladatait, hogyan lehetnek a betegek, akadályozott személyek hű társai és segítői. Dr Jánosik György háziorvos „Házi Vegyes” előadásában a  vérnyomás, az influenzaoltás, és a vastagbélszűrés kérdéseiről adott tájékoztatást. A napi program az egészséges ételeket bemutató termékkóstolóval zárult. A soltszentimrei Szekeres Tejműhely termékeit, joghurtokat, krémtúrókat, sajtokat lehetett megkóstolni.

A nap folyamán a résztvevők annyi tombolajegyet kaptak, ahány programon részt vettek, amelyekkel egészséges termékeket nyerhettek.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS