November 22-én este a Fröccsben gyűltek össze a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai és a német nyelvet tanító pedagógusok.

-Hirdetés-

A rendezvény első programjaként a KEVI Általános Iskola 5. osztályos tanulói György Andrea és Harsányi Zoltánné vezetésével Márton napi műsort adtak elő, a közönség nagy örömére.

A KEVI Általános Iskola 5. osztályos tanulóinak műsora

A műsor után Kincses Mihályné, az önkormányzat elnöke az évet értékelte, ill. a jelenleg készülő pályázatról adott tájékoztatást, melynek esetleges elnyerésével 5 napos nyári tábor szervezésére nyílhat lehetőség. Ezt követően Titl Péter, korábbi elnök, az önkormányzat múltjára tekintett vissza, röviden vázolva az elért eredményeket. Elmondta, hogy az alapvetően szlovákok által lakott Kiskőrösön egy lelkes kis csapat 20 évvel ezelőtt alapította meg a Német Nemzetiségi Önkormányzatot, akik egy évnyi utánajárással elérték azt is, hogy 1999-ben beindult a német nemzetiségi oktatás a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Továbbá az ő munkájuknak is köszönhető a 15 éve jól működő testvérvárosi kapcsolat a németországi Stadtlengsfeld várossal. Beszélt a következő évi választások kapcsán felmerülő feladatokról, melyek közül a legfontosabb, hogy új tagokkal bővüljön a közösség, hiszen jelenleg kis létszámú a tagság. S bár az idén két taggal bővült társaságuk, most a fiatalok megszólítása a cél, nekik kell idővel átvenniük a feladatot, a német nemzetiségi értékek: a nyelv, a kultúra, a hagyományok megőrzését, ápolását és továbbadását.

A nemzetiségi önkormányzat tagjai

A rendezvényen Kincses Mihályné köszönetet mondott a nemzetiségi önkormányzat munkáját segítő Turán Csaba jegyzőnek, Lucza Alexandra testületi referensnek, Molnár Éva költségvetési referensnek, valamint Kovács Enikő polgármesteri titkárnak, akik egész évben segítik a nemzetiségi önkormányzat munkáját.

P.B.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS