A megye hármas labdarúgó bajnokság közép csoportjának küzdelmeibe idén bekapcsolódott az Akasztó FC második számú együttese is, míg a Kiskőrös LC II. csapata címvédőként vágott neki a küzdelmeknek.
Az Akasztóból Biber Tamás csapatkapitány, Kiskőrösből a házi gólkirály, Sinkó Dorián szólalt meg. Mindkét együttes a dobogós helyek valamelyikére pályázott a szezon előtt…mint utóbb kiderült, sikerrel!

-Hirdetés-

Biber Tamás szerint a csapat megalakulásakor, a környékbeli településeken focizó helyi srácok örömmel tértek haza: “javarészt Kaskantyúról, Tabdiról, Csengődről érkeztek erősítések, de akadt olyan is, aki a csapat megalakulása hallatán kezdett újra focizni. A felkészülés közösen zajlott a megye egyes csapattal. A vezetőség elsődleges célja az volt, hogy egy csapatot alkossunk.  Az edzőmeccsek alatt látni lehetett, hogy ez a csapat kezd összeállni, így az bajokságra való cél a 1-6. hely valamelyike volt.”
Kiemelte még, hogy nagyon nagy pozitívum volt a hazai pályán való veretlenségük, majd rátért az általa legjobbnak ítélt találkozókra: 
“Az egyik a Kiskőrös elleni derbi, ahol a mérkőzés végén sikerült pontot szereznünk az én találatommal. A másik a Szankon aratott siker, ahol félidőben az ellenfél vezetett 3-1-re, de a végén mi örülhettünk a győzelemnek 4-3-ra, egy 94. percben szerzett találattal. A harmadik a Csólyospálos elleni hazai találkozó, ahol kétgólos hátrányból értünk el döntetlent.”

Biber Tamást próbálják megállítani az Akasztó FC II – Kecel Senior mérkőzésen.

Biber Tamás méltatta edzőjüket, Tóth Jánost és a csapat tagjait:
“Véleményem szerint az őszi szezonban Kothencz Csabát emelném ki, aki a védelemben a legjobbját nyújtotta az összes meccsen. A csapatból Váczi Szabolcsot, Csehi Istvánt, Végh Istvánt és Lázár Kornélt említeném még, akik ebben az együttesben végig kitűnően teljesítettek. A vezetőedzőnk, Tóth János végig keményen és eredményesen végezte munkáját. A bő keretét remekül forgatta hétről-hétre.”

Sinkó Dorián kiemelte, hogy csapatuk két éve nem kapott ki, és ez ősszel is folytatódott. Rávilágított egy problémára is: “Az elején nehezebben indult be a játék, mert mindenki gólokat akart rúgni, de aztán a vezetőség segítségével sikerült megoldani ezt a problémát és helyrejött a csapatjáték is.”
Pozitívumokról és negatívumokról is beszélt: “Pozitívum mindenképp, hogy több nagy riválisunktól is elhoztuk a 3 pontot, veretlenül zártuk a szezont, és nagyon kevés gólt kaptunk ellenben a rúgott gólok arányával (7:65). Legnagyobb negatívum talán az akasztói mérkőzés volt, amikor a 90. percben egyenlített Akasztó, és két játékosunk is sportsérülést szenvedett.”
A csapatból a két legrutinosabb játékost Pecznyik Gábort és Molnár Zoltánt emelte ki.

A két gárda házi gólkirálya Sinkó Dorián (12) és Csehi István (8) lett.
Mindkét játékos a bajnokság végén is szeretné az együttest a dobogón látni. A Kiskőrös magabiztos 5 pontos előnnyel vág majd neki a tavaszi küzdelmeknek, a második Akasztó előtt. Izgalmas fél szezon elé nézünk tavasszal.

B.D

MEGOSZTÁS