A Kiskőrösi EGYMI megalakulása óta támogató szerepet lát el a térség sajátos nevelési igényű gyermekeinek integrációja ügyében, melynek keretében folyamatosan szakmai segítséget nyújtanak a többségi integrációt felvállaló intézmények pedagógusai számára bemutató órák, műhelymunkák, konferenciák szervezésével.

-Hirdetés-

Most az eszközkölcsönzőjüket szeretnénk egy kicsit közelebb hozni hozzátok!
Tudtátok, hogy az EGYMI fő feladata az integráció támogatása? Pedagógusaik és vezetőségük ezt nagyon komolyan is veszi, éppen ezért időről-időre megpróbálják elérni a gyermeket, a szülőket és a pedagógusokat egyaránt. 2017-ben készítettek is egy videót a nagyközönség számára, mely az eszközkölcsönzőt mutatja be.
„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az intézményekben is propagálva legyen, hogy eljusson a szülőkhöz és pedagógusokhoz ez a nagyszerű lehetőség” – jegyezte meg Viedner Mónika, az EGYMI intézményegység-vezetője.

Játékok kézügyesség fejlesztésére

2013 óta működnek – TÁMOP 3.1.6 pályázatnak köszönhetően- nagy értékű eszközparkkal felszerelt forrásközpontként, ami azt jelenti, hogy ingyenesen kölcsönözhetőek ezek a fejlesztő eszközök és játékok. Az EFOP 3.1.6 pályázatnak köszönhetően olyan új játékokkal bővült az eszközkölcsönző, melyeknek célcsoportját a halmozottan fogyatékos gyerekek alkotják.

A játékok használatában segítenek a módszertani füzetek is

Minden egyes játékhoz külön módszertani füzetet készítettek a szakemberek. A sérülésspecifikusságnak megfelelő (értelmileg akadályozott, autizmus spektrum zavarral élő, hallássérült, látássérült, mozgássérült, beszédfogyatékos) módszertani füzet segít a pedagógusoknak és szülőknek a játékok használatában. Igény szerint, ingyenes gyógypedagógiai tanácsadást is biztosítanak a kölcsönzés folyamán.

A játékok a fejlesztendő terület szerint vannak csoportosítva a polcokon, ahol a táblák segítenek eligazodni

Lássunk pár népszerű játékot:
Betűfa (ismerkedés a betűk világával, a betűk körberajzolhatók)
Kiválasztó doboz (segít a gyűjtőfogalmak elsajátításában, szókincsfejlesztő)
Okos(koc)ka (120 kocka segítségével alkotnak fogalmakat a gyerekek)
Kressz kvíz (közlekedési szabályok játékos megismerése)
Demonstációs készlet (matematikai fogalmak alkotása képekkel, felragasztható formában)
Kalóz ABC (szavak kirakása mágneses betűk segítségével)
Dixit társasjáték (partijáték fogalomalkotással)
Ez még csak tört része a repertoárnak! Újabbnál újabb kreatív- és fejlesztő játékok, eszközök sorakoznak a polcokon arra várva, hogy használatba vegyék őket!

Játékok specifikusan beszédfejlesztésre

És akkor jöjjenek a „feltételek”: A kölcsönözhető eszközök száma intézményenként legfeljebb 15 db, szülőként 2 db, melyeket 4 (szülők esetében 2) hétre lehet elvinni, de a kölcsönzési idő természetesen meghosszabbítható.
„A kölcsönzésnek nyilván van protokollja, de ebben mi igazán rugalmasak vagyunk. A lényeg, hogy az eszközök használata örömteli legyen!” – hangsúlyozta Viedner Mónika.

Az eszközkölcsönző szeretettel várja az érdeklődőket az EGYMI-ben (6200 Kiskőrös, Hrúz Mária u. 2/1.) !
Ne hagyjátok ki ezt a nagyszerű lehetőséget és a játékidőt sem a rátok bízott gyermekek életéből, mert higgyétek el, idővel megtérül!

Kincses Szilvi & Kutyifa Icu

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS