A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés üléseit minden alkalommal más-más településen tartja, hogy a tagjai jobban megismerjék az adott települést és így teljesebb képet alkothassanak megyénk egészéről. A 2018. november 30-án megtartott ülésre az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tavaly átadott új, korszerű iskolaépületében került sor. Az ülést megelőző napon a bizottsági ülések alkalmával a bizottságok tagjai, valamint a képviselők megismerkedhettek az izsáki Gedeon Birtok Kft. családi vállalkozás szőlészeti és borászati tevékenységével, és eredményeivel.

-Hirdetés-

Az ülésnapra az iskola aulája igazi konferenciateremmé alakult át. Az érdemi munka megkezdése előtt Halmi Norbert nyolcadik osztályos tanuló virtuóz hegedűjátékát csodálhatták a jelenlévők. Mondok József polgármester a város történetét és törekvéseit mutatta be a közgyűlésnek. Durgó Tamás őrnagy irodavezető, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága elismerő díját adta át azoknak a polgármestereknek, akik az idei évben a legtöbbet tették a katonai érdekvédelem és a toborzás terén. Bács-Kiskun megye díjazottjai: Dr. Báldy Zoltán – Szabadszállás, Csányi József – Kiskunfélegyháza, Czeller Zoltán – Jánoshalma, Domonyi László – Kiskőrös, és Dusnoki Csaba – Dunapataj.

Az elismert polgármesterek egyike, Domonyi László, Kiskőrös polgármestere

A Rideg László elnök vezette közgyűlésen a meghirdetett napirendi pontok tárgyalása során, számtalan megyénk egészét érintő fontos döntés született meg. A tanácskozáson a költségvetési módosítások mellet, tárgyalták a hivatali SZMSZ változásait, a megyei területfejlesztési program módosulásait. Részletesebb tájékoztatót a Bács-Kiskun megye weblapja híreiben olvashatnak.

A kihelyezett Megyei Közgyűlések alkalmával a Barna és Fiai Faiskola egy darab Kárpát-medencében honos fát adományoz a település számára. Ez alkalommal, Roszány-Barna Péter ügyvezető egy gömbkőris oltványfát adott át Mondok József polgármesternek, amelyet az iskola három tanulója fákról szóló versekkel köszönt meg. A faültetésére a fagyos idő elmúlásával kerül sor.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS