A Kiskőrösi Fotóklub november 30-án először tárta a nagyközönség elé alkotásait. Ezen a napon megbizonyosodhattunk arról, hogy nagyon jó dolgot csinálnak, egyre inkább erősödnek. Hisszük, hogy ez a kör hamarosan nemcsak 11 alkotóból fog állni!

-Hirdetés-

„Szívünket melegséggel tölti el, hogy ilyen sokan eljöttek hozzánk” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Sutus Eta a jelenlevőket.

Majd átadta a szót Márki Leventének, aki a szíve ennek a csapatnak.
„Több ismerősöm megkeresett, hogy segítsek nekik a fotózás rejtelmeit elsajátítani. 2016-ban meghirdettem az egyik közösségi médián, hogy a művelődési házban várok bárkit, akinek van kedve egy előadássorozathoz…
15 fő jött el, ami nagy szám! Célom, hogy sikeresebb fotósokká váljanak, akik csatlakoztak. Prezentációkkal készültem, melyek segítségével elindultunk az alapoktól; fotográfia alapjai, kompozíció, gépkezelés, fotókidolgozás voltak az első témák. Előadás előadást követett, egyre érdekesebb témákat boncolgattunk. Közös fotózásokat is nyélbe ütöttünk… egy kedves emlékem, amikor egy gyors mozgás lekövetését tanultuk, és hát futkosó őz híján, én lettem az alany. Nyár elején kezdett kopni a lelkesedésem… túl sok munkám lett, de ezt nem akartam veszni hagyni, így felvetült az ötlet, hogy alakítsunk egy klubot, ahol is már a tagoknak kell  felkészülniük. A kb. 10 fős kemény mag ekkor alakult ki. Havonta mindenki hozott 10 képet, melyet nagyító alá vettünk, elemeztünk. Volt több kinti „akciónk” is: Csonka-torony, Óbánya, Mecsekben medvehagyma fotózás… Ezekre a túrákra jöttek velünk a felnövekvő nemzedékből Suba Dani és Marci is – a szülők nagy örömére.
Sok klubtagunk részt vesz neves fotósok workshopjain, egyre felkészültebb lett a csapat. Így megszületett a kiállítás gondolata!” – Levente ezekkel a szavakkal vázolta fel a mögöttük álló két évet.

Jelenleg 11 tehetséges tagja van a kiskőrösi fotóklubnak

A kiállítókat pár gondolattal bemutatta a nagyközönségnek:
Jeszenszki Anikó: Több munkahelye mellett szakít időt a fotózásra, nagyon jó szemmel találja meg a fotótémákat. Elsősorban természetfotókat készít.
Magyar Csilla: Középiskolások közül többen kezdték ezt a klubbot, de ő bizonyult a legkitartóbbnak. Hozzá is közel áll a természetfotózás, de kipróbál más témákat is.
Nagy Ági: Szereti járni a világot, ahonnan izgalmas, színes képekkel tér haza… itt Indiában készült képeiből láthatunk párat.
Pohankovics-Jeszenszki Dorka: kedvenc témája a baba-és gyermekfotózás minden mennyiségben. Amióta anyuka lett, megtalálta a legszebb modelljét is.
Subáné Kiss Kriszta: egy igazi fotóriporter, aki mindent megörökít, ami útjába kerül…legyen az Dani, Marci, medvehagyma vagy éppen Kóbor János.
Szentgyörgyi Brigi: Emberek, emberek, emberek….esküvő, portré, feketén-fehéren.
Csatai Ede: Klubgyűlések oszlopos tagja, ahol szívesen kritizálja – persze jó szándékkal – a többiek munkáját. De ő is elvárja a szigorú kommenteket. Imádja a természetfotózást, de nem áll messze tőle az emberábrázolás.
Orcsik Zalán: Egy sokszínű fotós, különleges portrékkal. Esküvői fotókkal örvendezteti meg a kiállítás látogatóit. De épület és természetfotókat is készít.
Pálfi Tamás: Nagyon kedveli a repülőnapokat, ahol kedvenc témáit fényképezheti. Sok időt tölt a természetben, és onnan is szép fotókkal tér vissza.
Suba Sándor: A nagy kísérletező! Döglött darázs, tópart… sokszínű kreatív fotós. Rengeteg munkája mellett, a kiállítás fő mozgatórugója is ő volt.
Márki Domonkos: A fiam! Apa-fia elfoglaltságok között a kedvencünk a közös fotózás.

Színes egyéniségek, akik havonta egyszer összegyűlnek és megosztják egymással építő gondolataikat

Levente a beszédének végén felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy szólítsák meg bátran az alkotókat, és kérdezzék meg a kép kialakulásának körülményeit. Elemezzenek és értékeljenek.

Subáné Kiss Kriszta köszönetet mondott Leventének, azért, hogy koordinálja a klub életét és minden segítséget megad nekik a fejlődéshez. Illetve köszöni a művelődési központnak, hogy helyet ad ennek a fotóklubnak.
Kriszta biztatta a jelenlevőket, hogy csatlakozzanak, ha éreznek affinitást a fotózás terén. Havonta egy alkalommal várják az érdeklődőket!

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS